Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 22. 12:44

Brocade és Foundry: együtt a Cisco ellen

A Brocade Communications közel 3 milliárd dollárért felvásárolja a szintén hálózati eszközök piacán érdekelt Foundry Networks vállalatot A két, egyaránt a Szilícium-völgyben működő cég célja, hogy együttes erővel vegyék fel a versenyt a piac gigászával, a Ciscóval. A Brocade és a Foundry termékei jól kiegészítik egymást, előbbi az adattárolási hálózati eszközök domináns gyártója, utóbbi pedig a Cisco mögött a második legnagyobb az Ethernet-piacon.

[HWSW] A Brocade Communications közel 3 milliárd dollárért felvásárolja a szintén hálózati eszközök piacán érdekelt Foundry Networks vállalatot A két, egyaránt a Szilícium-völgyben működő cég célja, hogy együttes erővel vegyék fel a versenyt a piac gigászával, a Ciscóval. A Brocade és a Foundry termékei jól kiegészítik egymást, előbbi az adattárolási hálózati eszközök domináns gyártója, utóbbi pedig a Cisco mögött a második legnagyobb az Ethernet-piacon.

A felek bejelentése alapján az egyesülés nem a lehetséges költségszingergiák kihasználásáról szól elsősorban, hanem a növekedési lehetőségekről. A közös termékportfólió révén nagyobb a megcélozható piac, ráadásul komplett megoldásokat tud a Brocade kínálni. "A hálózati forgalom és az átvitt adatmennyiség sosem látott ütemben növekedik. Az ügyfelek és felhasználók teljesítményre és megbízhatóságra vonatkozó elvárásai is nőnek. Egyre több választási lehetőséget és egyre inkább integrált megoldásokat kérnek" -- mondta Mike Klayko, a Brocade elnök-vezérigazgatója.

A tranzakció pénzügyi szempontból is érdekes. A Brocade piaci értéke jelenleg alig több mint 3 milliárd dollár. A Brocade a pénteki záróárhoz viszonyítva 41 százalékos felárat fizet a Foundry papírjaiért, a Foundrynak azonban 800 millió dollár feletti készpénzállománya van, így a bevásárlás ténylegesen csak alig több mint 2 milliárd dollárjába kerül a Brocade-nek, amelyet készpénzben és részvényekben egyenlít ki. A Brocade 1,5 milliárd dollár hitelt vesz fel a tranzakció lebonyolításához.

A versenyhatóságok beleegyezése esetén a negyedik negyedévre létrejövő vállalat neve továbbra is Brocade Communications lesz, vezetője pedig Mike Klayko marad. Egyelőre nem tudni, hogy a Foundry Networks elnök-vezérigazgatója, Bobby Johnson milyen beosztásban dolgozik majd. A Foundry akvirálása némi meglepetést keltett a piacon, ugyanis a nagy készpénzállománnyal rendelkező cégre az elemzők inkább lehetséges vevőként tekintettek a konszolidációs folyamatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról