Szerző: Koi Tamás

2008. július 15. 16:14

T-Home TV: HD helyett interaktív funkciók az olimpia idejére

A pekingi olimpia ideje alatt HD-minőségű közvetítés ugyan szinte biztosan nem lesz a Magyar Telekom IPTV platformján, a T-Home-on, a cég azonban a technológiában rejlő lehetőségeket kihasználva olyan extra funkciókkal, kényelmi szolgáltatásokkal teszi teljesebbé az olimpiai közvetítéseket, melyek egyetlen más platformon sem érhetők el.

[HWSW] A pekingi olimpia ideje alatt HD-minőségű közvetítés ugyan szinte biztosan nem lesz a Magyar Telekom IPTV platformján, a T-Home-on, a cég azonban a technológiában rejlő lehetőségeket kihasználva olyan extra funkciókkal, kényelmi szolgáltatásokkal teszi teljesebbé az olimpiai közvetítéseket, melyek egyetlen más platformon sem érhetők el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Telekom a megfelelő hálózati kiépítettség (VDSL-elérés) esetén az azt igénylő ügyfelek felé várhatóan augusztus elején indítja be az internetprotokollon keresztül nyújtott műsorelosztási szolgáltatáson keresztül a HD-minőségű adások továbbítását. A kiépítési folyamat elhúzódása miatt viszont csak nagyon kevés T-Home előfizetőhöz juthat el HD-ben az olimpia (a HD-csatornák közt ráadásul nem is szerepel a sporteseményekről magyar nyelven közvetítő m2 HD), a szolgáltatást üzemeltető Magyar Telekom azonban minden IPTV-előfizetőjének ingyenesen elérhetővé teszi azokat az interaktív, kényelmi funkciókat, melyeket kifejezetten a pekingi olimpia idejére fejlesztettek.

T-Home TV

Bár az ügyfelekhez kihelyezett, beépített merevlemezzel is rendelkező T-Home IPTV vevőegység képes az adások (akár távolról programozott) rögzítésére, a szolgáltató az olimpiai közvetítések idejére bevezeti a "nézd újra" opciót, melyen keresztül az eseményt követő nap éjfélig visszanézhető bármilyen, magyar idő szerint túl késői vagy éppen túl korai időpontban zajló sportesemény. Így a T-Home TV előfizetőinek nem kell a közvetítéseket rögzíteniük, anélkül is bármikor megnézhetik a különböző versenyeket.

A T-Home másik, olimpiával kapcsolatos kényelmi szolgáltatása azoknak jöhet jól, akik mindenképpen ragaszkodnak az élő közvetítés varázsához. A rendszer őket többféleképpen figyelmeztetheti annak érdekében, hogy semmiképpen se maradjanak le a választott eseményről: a kezdés előtt öt perccel figyelmeztető üzenet érkezhet a TV képernyőjére, de azoknak, akik a T-Home portálon regisztrálnak, akár SMS-ben vagy e-mailben is érkezhet emlékeztető fél órával vagy két órával az adás kezdete előtt.

Az előfizetők mindezeken felül a távirányító segítségével szavazhatnak is a különböző versenyszámok esélyeseire, megnézhetik az aktuális tippsorrendet, részt vehetnek az olimpiai játékokkal kapcsolatos kérdéseket tartalmazó kvízjátékokban, illetve a tévé képernyőjén olvashatják a versenyekkel kapcsolatos friss híreket, elemzéseket, beszámolókat, vagy akár az éremtáblázat aktuális állapotát is megtekinthetik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról