Szerző: Koi Tamás

2008. július 11. 13:01

Mobilnet: lefedettségben versenyez a Pannon és a T-Mobile, a Vodafone új díjcsomaggal hódítana

A T-Mobile mobilinternetére előfizető felhasználók mostanra közel 200 településen vehetik igénybe a gyors letöltési és feltöltési sebességet nyújtó szélessávú hálózatot, a cég ezzel (ismét) beérte az év első felében orrhossznyi előnyre szert tett Pannont. A Vodafone közben bejelentett egy olyan új, forgalomkorlátos mobilnet díjcsomagot, melyre alighanem sokan, régóta vártak.

[HWSW] A T-Mobile mobilinternetére előfizető felhasználók mostanra közel 200 településen vehetik igénybe a gyors letöltési és feltöltési sebességet nyújtó szélessávú hálózatot, a cég ezzel (ismét) beérte az év első felében orrhossznyi előnyre szert tett Pannont. A Vodafone közben bejelentett egy olyan új, forgalomkorlátos mobilnet díjcsomagot, melyre alighanem sokan, régóta vártak. Nem csak a lefedettség, a kapacitás is bővül

A T-Mobile szélessávú internetszolgáltatása a mostani bővítési ütemmel immár közel hatmillió állampolgár lakóhelyén érhető el. A szolgáltató a tervek szerint idén év végéig a tavalyinál nagyobb számú új települést fed le szélessávú hálózatával, a cég ugyanakkor nemcsak a területi lefedettség növelése, hanem a hálózati kapacitás bővítése iránt is elkötelezett. A T-Mobile 2008-ban így például csak Budapesten és a főváros környékén további száz új 3G/HSDPA bázisállomást helyez üzembe.

Magyarország vezető mobilszolgáltatója mindemellett különböző akciókkal és kedvezményekkel próbál a nyári időszakban új ügyfeleket szerezni. A T-Mobile-nál 1 vagy 2 éves hűségnyilatkozatot aláíró előfizetők most fél éven át ötven százalékos havidíjkedvezményben részesülnek, a forgalmi korlátot pedig júliusban és augusztusban minden díjcsomagnál a kétszeresére emeli a szolgáltató.

Új killer díjcsomag született?

Bár a három egymással versengő mobilcég közül egyelőre a Vodafone szélessáv lefedettségi térképén található a legtöbb vakfolt (a listán egyelőre 140 HSDPA-val lefedett település szerepel, melyek egy részén a gyorsabb feltöltésre is alkalmas HSUPA hálózat is elérhető), a piros szolgáltató erős ügyfélbázissal rendelkezik a kedvező feltételekkel kínált mobilnet-csomagoknak köszönhetően. A Vodafone konkurenseihez hasonlóan szintén bevezetett nyári akciókat, így a cég most három hónapig elengedi bizonyos mobilnet csomagok havi díját a tarifacsomagokra újonnan előfizető, már meglévő ügyfeleinek, az új szerződőktől pedig három hónapon át csupán 900 forintot kér.

A Vodafone mostantól egy új, forgalomkorlátos mobilnet tarifacsomagot is szerepeltet kínálatában: a Vodafone Internet 1G csomag előfizetői havonta 1 gigabájtnyi adatot forgalmazhatnak 3000 forintos díj fejében. A szolgáltató az 1 gigabájtos limit felett minden megkezdett 10 kilobájt után bruttó 30 fillért számláz előfizetőinek. A Vodafone Internet 1G-re is vonatkoznak a fent felsorolt kedvezmények, és az első ezer előfizető e csomag mellé is vásárolhat kedvezményes, 1 forintos vételáron HSDPA-modemet (E272 modem, E172 stick és E870 adatkártya).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról