Szerző: zimi

2008. július 3. 09:11

Epson Stylus S20: olcsó nyomtatás otthoni környezetben

Az Epson bemutatta Stylus S20 belépőszintű A/4-es dokumentum- és fotónyomtatóját. Nem csak a készülék, de a patronok árát is sikerült olyan szintre hozni, hogy a vásárlás akár diákoknak se jelentsen megoldhatatlan problémát.

[HWSW] Az Epson bemutatta Stylus S20 belépőszintű A/4-es dokumentum- és fotónyomtatóját. Nem csak a készülék, de a patronok árát is sikerült olyan szintre hozni, hogy a vásárlás akár diákoknak se jelentsen megoldhatatlan problémát.

Az Epson Stylus S20 belépő árszintet céloz, ennek ellenére különálló tintapatronokkal rendelkezik, hogy a felhasználóknak csak az épp kifogyott patront kelljen kicserélniük. Az Epson DURABrite Ultra Ink tintát használ, amely egy továbbfejlesztett pigment alapú formula, egyedülálló tulajdonsága, hogy a részecskéit egy védő gyantaburok veszi körül. A gyártó szerint ennek köszönhetően a nyomatok ellenállnak a víznek, a fakulásnak és az elmaszatolásnak, albumban pedig akár 200 évig is megőrzik minőségüket.

Nagy hangsúlyt helyez közleményében az Epson arra, hogy milyen alacsony áron, már mintegy 11 ezer forintért hozzájuthatunk majd a készülékhez és a patronok megvásárlása sem fog gondot okozni (mintegy 1600 forint színenként). Ez minden bizonnyal lehetővé teszi majd, hogy olcsón tegyük újra nyomtatásképessé a készüléket, ha valamelyik szín kifogyna, ami kedvez a szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró felhasználóknak. Nem esik szó azonban a patronok kapacitásáról, így nem tudni még, mennyivel lesz olcsóbb a gyakorlatban a nyomtatás -- minél kisebb kapacitású a patron, annál gyakrabban cserélendő, a csere pedig a csőrendszer átmosásával, azaz tintaveszteséggel járhat.

Epson Stylus S20

A nyomtatókban megtalálható Epson PhotoEnhance technológia a bőrtónusokat, a tájképeket és az eget automatikusan érzékeli, és céloptimalizált beállításokkal nyomtatja ki. Az ajándékba adott Epson Easy Photo Print szoftver pedig sok más hasznos tulajdonsága mellett kijavítja a vaku okozta vörös szemeket. Az S20 teljesítménye az otthoni használat igényeihez igazodik, névleges sebessége percenként 26 fekete vagy 14 színes A/4-es oldal percenként, vázlat módban.

Az Epson Stylus S20 teljesíti az Enery Star szabvány követelményeit, az újonnan bevezetett automatikus standby-funkció pedig tovább hivatott csökkenteni a készülék energiafogyasztását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról