Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 25. 11:42

Egyszerűbb hálózati nyomtatás a Xerox új, ingyenes szoftverével

Laptophasználó olvasóink valószínűleg gyakran találkoznak azzal a kényelmetlen jelenséggel, amikor idegen helyen, például egy partnercégnél, netkávézóban vagy szállodában szeretnének nyomtatni, de a gépükön nem található meg az adott printerhez tartozó driver. Nekik próbál segíteni a Xerox az ingyenesen letölthető Mobile Express Driverrel, amivel bármilyen hálózati nyomtatóra vagy multifunkciós berendezés egyszerűen használható.

[HWSW] Laptophasználó olvasóink valószínűleg gyakran találkoznak azzal a kényelmetlen jelenséggel, amikor idegen helyen, például egy partnercégnél, netkávézóban vagy szállodában szeretnének nyomtatni, de a gépükön nem található meg az adott printerhez tartozó driver. Nekik próbál segíteni a Xerox az ingyenesen letölthető Mobile Express Driverrel, amivel bármilyen hálózati nyomtatóra vagy multifunkciós berendezés egyszerűen használható.

A Mobile Express Driver használatához csak rá kell csatlakozni a hálózatra, és kiválasztani egyet a nyomtatási ablakban automatikusan megjelenő nyomtatók közül. A driver automatikusan feltérképezi az adott hálózaton található nyomtatókat, és nyomtatásnál azt is megmutatja, éppen melyik eszközök elérhetők. Ráadásul a Mobile Express Driver kezelőfelülete megmutatja a berendezésekhez tartozó dokumentumkezelési lehetőségeket is, például a kétoldalas nyomtatást vagy a szkennelési opciókat.

A már egyszer használt nyomtatókat a szoftver eltárolja a nyomtatólistában, így a következő használat alkalmával egyszerűen előhívhatók. A Mobile Express Driver emellett automatikusan betölti a különböző alkalmazásokhoz tartozó beállításokat: ha az e-maileket például fekete-fehérben és kétoldalasan szoktuk nyomtatni, akkor mindegyik eszközön ennek megfelelően készülnek el, ezt többet nem kell kézzel konfigurálni. A Windows XP és Vista operációs rendszerekhez ingyenes letölthető program kompatibilis a Xerox összes berendezésével, és a más gyártóktól származó PostScript-nyomtatókkal egyarént, valamint a többfunkciós berendezésekkel is.

A Xerox által piacra dobott másik nyomtatómeghajtó-program a szintén Windows XP-hez és Vistához használható Global Print Driver, amely egyszerűsíti az új nyomtatók és multifunkciós berendezések beüzemelését. Eddig a rendszeradminisztrátoroknak minden egyes használni kívánt nyomtatóhoz installálniuk kellett egy adott nyomtatódrivert. A Global Print Drivernek telepítése után azonnal használhatjuk a nyomtatókat, és egységes felületről kezelhetjük azokat függetlenül attól, hogy melyik berendezésről nyomtatunk. A nyomtatódriver a PostScript, PCL 5 és PCL 6 szabványokat használó Xerox- és nem-Xerox termékeket is támogatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.