Szerző: Bányai György

2008. június 11. 11:11

A Sony Ericsson 8,1 megapixeles, GPS-es csúcsmobillal jelentkezik

A Sony Ericsson új zászlóshajóval jelentkezik a jövő héten. Az új mobilt hivatalosan még nem jelentették be, azonban már most tudni lehet annak főbb paramétereit, ráadásképp fotót is közölhetünk róla.

[HWSW] A Sony Ericsson új zászlóshajóval jelentkezik a jövő héten. Az új mobilt hivatalosan még nem jelentették be, azonban már most tudni lehet annak főbb paramétereit, ráadásképp fotót is közölhetünk róla.

A Sony Ericsson jelenleg Shiho kódnéven futó, nagy valószínűség szerint C905 néven piacra érkező mobilja a képalkotás területén okozhat majd meglepetéseket. A givatalosan június 17-én bemutatkozó telefon autofókuszos élességállítással rendelkező fényképezőgépe 8,1 megapixeles képeket készíthet, de természetesen az alacsonyabb felbontások -- éppúgy mint a gyártó eddigi modelljeiben -- továbbra is kiválaszthatók maradnak.

A fotózásnál maradva még feltétlen említést érdemel az arcfelismerő autofókusz, a vörösszem-eltávolító, a xenon vaku, valamint a mozgókép-üzemmódban elérhető rázkódásvédelem, amely a képérzékelőnek a videók felbontásán túli pixeltartalékát használja. A telefon gyorsulásmérővel is rendelkezik, így a képeket automatikusan a megfelelő tájolásban menti, attól függően, hogy portrét vagy tájképet fotóztunk.

A C905 beépített GPS vevőegységgel rendelkezik majd, amely a navigáció mellett a fényképezés során is igénybe vehető, a képek mellé eltárolhatók az azokhoz tartozó földrajzi koordináták is. A telefon 2,4 hüvelykes karcálló, ásványi üvegből készült kijelzőt kap, ezen 240x320 képpontos felbontáson jelenhet meg a tartalom, de az itt megjelent információk akár a tévékészülékre is kiküldhetők a telefonnal együtt érkező ITC-60 kábel segítségével.

Sony Ericsson C905

A mobil rendelkezni fog Wi-Fi csatolóval is, mely alkalmas lesz a házon belüli médiamegosztásra is. A C905 az arra alkalmas szórakoztató elektronikai berendezésekkel a DNLA (Digital Living Network Alliance) által létrehozott módon tarthatja a kapcsolatot. A mobil emellett a legfrissebb Bluetooth modult alkalmazza és USB 2.0 kábeles kapcsolatot is kínál.

A 136 grammos mindenes 104x49x18 milliméteres, elcsúsztatható készülékházába Memory Stick M2 memóriakártya csúsztatható, ebből a kártyavariánsból egy két gigabájtos változat található majd az értékesítési csomagban az év negyedik negyedévében. A C905 három változatban és három különböző színben (fekete ezüst és arany) érkezik a fogyasztókhoz, ezek közül kettő lesz alkalmas a HSDPA adatátvitelre. Az akkumulátor 380 órás készenlétre és kilenc órányi beszélgetésre lesz elegendő.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról