Szerző: Bányai György

2008. június 10. 13:04

Szupervékony exkluzív noteszgépet jelentett be a Voodoo PC

A HP-hoz tartozó Voodoo PC ma indította útjára jelentősen átdolgozott noteszgépét, az Envy 133-at, amellyel az ultravékony, ám emellett mégis gyors új noteszek mellé -- mint amilyen a Lenovo X300, vagy a MacBook Air -- csatlakozik.

[HWSW] A HP-hoz tartozó Voodoo PC ma indította útjára jelentősen átdolgozott noteszgépét, az Envy 133-at, amellyel az ultravékony, ám emellett mégis gyors új noteszek mellé -- mint amilyen a Lenovo X300, vagy a MacBook Air -- csatlakozik.

Az Envy 133 szénszálas burkolatában egy LED-es háttérvilágítású, a notesz modellszáma alapján nem meglepő méretű, 13,3 hüvelykes kijelző található, melynek felbontása 1280 x 800 képpont. A háttérvilágítással is felszerelt billentyűzet alatt multi-touch rendszerű tapipad áll rendelkezésre. A noteszgépet webkamerával is felszerelték, bővítőhelyként pedig a kisebbik, 34 milliméteres ExpressCard bővítmények használhatók.

Az Envy 133 kétféle Intel processzorral kérhető, a kisebbik Core 2 Duo SP7500 1,6 gigahertzen üzemel, a nagyobbik SP7700 pedig 1,8 gigahertzes. A kijelzőre Intel X3100 videochip számolja a tartalmat, mely a rendszermemóriából kaphat szeletet. A háttértároló nem csak hagyományos merevlemez lehet, a 80 gigabájtos tányéros helyett 64 gigabájtos SSD-meghajtó is választható.

Voodoo Envy 133

A Voodoo Envy 133 különlegessége, hogy a vezetékes Ethernetet nem a gépházon, hanem annak hálózati tápegységébe építve találjuk. Ez a tápegység vezeték nélküli kapcsolatot is létesíthet az Envy 133-mal, ha abból kihúzzuk a kábelét. A Notesz rendelkezik egy gyorsmóddal is, amely során a böngésző és a Skype alkalmazás a Windows betöltődése nélkül is elérhető. A gépházon két USB portot -- ezekből egy e-SATA/USB -- és egy HDMI kimenetet is találhatunk.

A noteszbe nem csak fényerőszabályzót építettek, hanem egy olyan szenzort is, amely érzékeli, ha a felhasználó ujjai a billentyűzet közelében vannak. Ebben az esetben letiltja a tapipadot a véletlen egérmutató elmozdítások megakadályozása érdekében. Ahogy azt az extravagáns külső is sugallja, az Envy 133 nem a belépőszintű, vagy az ultraolcsó noteszgépek árfekvésében lesz megvásárolható: 2099 dolláros áron még a nyáron piacra kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról