Szerző: Bányai György

2008. június 2. 16:03

Olcsó öt megapixeles, autofókuszos mobillal jelentkezett az LG

Piacon az LG eddigi legolcsóbb öt megapixeles kamerával szerelt mobiltelefonja, amely a kedvező ár ellenére az élességet autofókuszos rendszer segítségével méri. A mobil természetesen nem éri el a belépőkategóriás mobilok árainak mélységeit, de jó vételnek tűnik.

[HWSW] Piacon az LG eddigi legolcsóbb öt megapixeles kamerával szerelt mobiltelefonja, amely a kedvező ár ellenére az élességet autofókuszos rendszer segítségével méri. A mobil természetesen nem éri el a belépőkategóriás mobilok árainak mélységeit, de jó vételnek tűnik.

Az LG KC550 egy szétcsúsztatható mobil: a piros betétekkel izgalmassá tett fekete műanyag burkolatot krómcsík és bőrhatású hátlap teszi teljessé. A mobil legfőbb érdeme az öt megapixeles, autofókuszos Schneider-Kreuznach optikával megerősített fényképezőmodul. A kamera által exponált fotók és videók a 25 megabájtnyi belső memórián, vagy az olcsón beszerezhető miniSD kártyákon tárolhatók. A KC550 alkalmazásai között hang- és képszerkesztőt is találunk, amelyek csak az alap szerkesztési lehetőségeket kínálják.

A 100 grammos, 96,9x51,4x14,3 milliméteres készülék nem egyedül a képalkotás területén domborít kiemelkedően, része egy fejlett zenelejátszó alkalmazás is, mely az MP3 állományok mellett az AAC kódolással is elboldogul. A 240x320 képpontos kijelzőn megjelenő tartalom a tévékészülék képernyőjére is kiküldhető, az ehhez szükséges kábel jár a telefonhoz.

LG KC550

A KC550 USB 2.0 kapcsolaton keresztül köthető össze a számítógéppel, emellett Bluetooth adóvevő is áll a felhasználó rendelkezésére. A legfeljebb EDGE sebességű mobil netezésre képes telefonba FM-rádió és hat különféle, a telefon beépített mozgásérzékelőjét is hasznosító játék került. A mobil hamarosan hazánkba is megérkezik, Európa több piacán jelenleg 350 dollárnak megfelelő euróba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról