Szerző: Bányai György

2008. június 2. 12:36

A Motorola extrém környezetbe szánt mobilt mutat be

A Motorola a Verizon mobilszolgáltató push-to-talk szolgáltatásának bevezetésére időzíti extrém környezeti viszonyok közepette is helytállni képes V750 mobiltelefonjának piacra érkezését.

[HWSW] A Motorola a Verizon mobilszolgáltató push-to-talk szolgáltatásának bevezetésére időzíti extrém környezeti viszonyok közepette is helytállni képes V750 mobiltelefonjának piacra érkezését.

A Motorola V750 a tengerentúli Verizon mobilszolgáltató push-to-talk (PTT) szolgáltatásával egyidőben kerülhet a fogyasztók elé a nyár folyamán. A szétnyitható készülékház egy 2,2 hüvelykes kijelzőt rejt, melynek felbontása 240 x 320 képpont, ezt egy külső 1,6 hüvelykes megjelenító egészíti ki. A mobil fejlett zenelejátszó-képességekkel rendelkezik, a megszólaltatandó dalok a belső memória mellett a microSD kártyahelybe csúsztatható flash kártyákon is helyet foglalhatnak. Ezekből a memóriakártyákból akár nyolc gigabájtos változat is használható.

A V750 rendelkezik Bluetooth 2.0 modullal és két megapixeles fotóalkalmatossággal, utóbbi a hátoldalra került és fixfókuszos rendszerű. A gyártó külön figyelmet fordított a telefon hosszú akkumulátoros üzemidejére is, amely egy környezeti viszonyokkal szemben ellenálló készülék esetében igen fontos, ez 330 percnyi beszélgetési időben és 22 napnyi készenléti időben fejezhető ki. Ezek a remek értékek a push-to-talk adóvevős üzemmód esetében 230 perces beszélgetési és 83 órás készenléti időre csökkennek.

Olympus E-3

A Motorola V750-et akár kőművesek is nyugodt szívvel használhatják, a mobiltelefon maradéktalanul felel meg a MIL-STD810F katonai szabványnak, ami azt jelenti, hogy -20 és 60 Celsius fok között is képes működni, ellenáll akár a 95 százalékos páratartalomnak is, és 1,5 méterről is leejthető a betonra, vízbe meríthető, por- és ütésálló, valamint nem tesz kárt benne a közvetlen napsugárzás sem. A V750 árával kapcsolatban nem közölt a gyártó konkrétumot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról