Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 29. 13:55

Ingyenes rendszergazdai képzés: fókuszban a csoportmunka

Továbbra is kirobbanó az érdeklődés a Microsoft ingyenes rendszergazda-képzése iránt, a májusi rendezvényeken több mint 1500-an vettek részt. A szabad helyek gyorsan fogynak, a meghirdetett tíz időpontból már csak az utolsó négyre lehet jelentkezni. Június folyamán Budapesten kívül még Pécs, Debrecen és Miskolc városában lehet részt venni az ingyenes szakmai képzésen, amire a www.microsoft.hu/IT oldalon lehet jelentkezni.

[HWSW] Továbbra is kirobbanó az érdeklődés a Microsoft ingyenes rendszergazda-képzése iránt, a májusi rendezvényeken több mint 1500-an vettek részt. A szabad helyek gyorsan fogynak, a meghirdetett tíz időpontból már csak az utolsó négyre lehet jelentkezni. Június folyamán Budapesten kívül még Pécs, Debrecen és Miskolc városában lehet részt venni az ingyenes szakmai képzésen, amire a www.microsoft.hu/IT oldalon lehet jelentkezni.

A tavaly ősszel elindított Informatika Tisztán rendezvénysorozat célja az, hogy a gyakorló rendszergazdák, illetve rendszergazdának készülő diákok naprakész ismereteket kapjanak a Microsoft legújabb, de már piacon levő technológiáiból, így a megszerzett tudás azonnal kamatoztatható. Az őszi "szemeszterben" az infrastruktúra-szoftverek voltak terítéken, a Windows XP és a Vista, a Windows Server 2003 R2 üzemeltetésével kapcsolatos információkat hallhattak az érdeklődők.

A tavaszi "félévben" a csoportmunka és a kommunikáció lesz a középpontban, elsősorban az Exchange Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 segítségével. A Microsoft megoldások telepítését, beállítását és napi szintű üzemeltetését gyakorlati példákon keresztül, élő demókkal mutatják be az előadók: egyetlen óra alatt készül el egy levelezésre, csoportmunkára és távoli elérésre felkészített Exchange Server 2007-es rendszer, miközben ennek a folyamatnak a lépéseit részletes magyarázatokkal egészítik ki.

"A vállalatok ma már egyre nagyobb számban ismerik fel a csoportmunka megoldások jelentőségét saját hatékonyságuk növelésére. Ennek elérésében az IT jelentős segítséget nyújthat, ha a cég saját szakemberei birtokában vannak az ehhez szükséges ismereteknek" -- mondta Budai Péter, a Microsoft Magyarország szakmai programmenedzsere. "A vállalatok sokszor csak szükséges rosszként tekintenek az informatikára. A csoportmunka-megoldások bevezetésével és üzemeltetésével a rendszergazda tényleges értéket tud teremteni a vállalatának, ezáltal ő maga is fontosabbá, értékesebbé válhat a cégen belül."

"Rengeteg érdeklődő fordul hozzám az előadások után a Windows SharePoint Services 3.0-val kapcsolatban, sokak fantáziáját megmozgatják a bemutatott képességek" -- mondta Telek Andrea, a NetAcademia oktatóközpont oktatója, aki a rendezvénysorozat keretében a SherPoint-ról ad elő. "Olyan lehetőségeket mutatunk meg, amikről az emberek többsége még nem hallott, pedig nagy szükség van rájuk, rengeteg feladatot tesznek egyszerűbbé mind a vállalatok, mind a rendszergazdák számára."

Az őszi eseménysorozaton és a tavasszal eddig megrendezett Informatika Tisztán rendezvényeken összesen közel 7 ezren vettek részt, emellett több tízezren töltötték le az ingyenesen elérhető online tananyagot, amely könyvek mellett mintegy 10 órányi videóból áll. A cég reményei szerint összesen mintegy 10 ezren vesznek majd részt a képzésen. A Microsoft őszre is tervez az Informatika Tisztánhoz hasonló előadásokat, ahol az idén bemutatkozott újdonságok kerülnek majd terítékre, köztük a Windows Server 2008 és az SQL Server 2008.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról