Szerző: Ady Krisztián

2008. május 27. 13:27

Átlépte az 1,4 milliót a vezetékes szélessávra előfizetők száma

2008 áprilisának végére 1,4 millió fölé emelkedett a vezetékes szélessávú előfizetések száma. A Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint továbbra is a kábelmodemes előfizetés a népszerűbb, a kábeles előfizetések száma lassan utolérheti a DSL-esekét.

[HWSW] 2008 áprilisának végére 1,4 millió fölé emelkedett a vezetékes szélessávú előfizetések száma. A Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint továbbra is a kábelmodemes előfizetés a népszerűbb, a kábeles előfizetések száma lassan utolérheti a DSL-esekét.

A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma áprilisban 0,5 százalékkal 766 ezer fölé emelkedett, ennél azonban lényegesen gyorsabban, 2,99 százalékkal bővült a kábelmodemes előfizetések száma. A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma a hónap végén 460 ezer volt.

Mivel e négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 648 ezer körül volt április végén. Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,414 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,107 millió és a 2007 végi 1,327 millió után.

Áprilisban a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma 13,5 ezerrel csökkent, ennek megfelelően a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a márciusi 32,11-ről 31,98-ra, míg a háztartások telefonellátottságának aránya 63,96 százalékról 63,68 százalékra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról