Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 26. 13:13

Láthatatlan erőteret emel a böngésző köré a Zone Alarm Force Field

A személyi tűzfaláról méltán híressé vált Zone Labs bejelentette legújabb internetbiztonsági szoftverét, a Force Fieldet , amely a böngésző és az operációs rendszer közé egy virtualizációs réteget húzva még akkor is megvédi a PC-t, ha a támadás a böngészőn már átjutott.

[HWSW] A személyi tűzfaláról méltán híressé vált Zone Labs bejelentette legújabb internetbiztonsági szoftverét, a Force Fieldet, amely a böngésző és az operációs rendszer közé egy virtualizációs réteget húzva még akkor is megvédi a PC-t, ha a támadás a böngészőn már átjutott.

A Force Field lényege, hogy egy virtuális felhasználót hoz létre az internetböngésző számára, amelyet a böngésző bezárásakor egyből ki is töröl, így az esetlegesen átjutott támadások által végrehajtott módosítások is törlődnek, mivel azok csak egy virtuális fájlrendszert érintenek. A Force Field működése hasonló a Vistán futó Internet Explorer 7-hez, amely szintén virtualizációs technológiát használ a támadások elhárítására. A Zone Labs azonban ennél jóval többet nyújt, ugyanis a böngészőt az operációs rendszer felől is védi, így a már esetlege korábban feltelepült kártevők (pl. keyloggerek) sem képesek megszerezni a felhasználó adatait.

A Windows XP-n és Vistán futó Force Field mindössze 4 megabájt méretű, és telepítése után még újraindítást sem igényel. A szoftver teljesen transzparens, a felhasználónak nem szükséges megváltoztatnia böngészési szokásait, ugyanúgy használhatja az Internet Explorert, Firefoxot, Operát vagy más browsert mint korábban. A Force Field "privát böngésző" funkciója képes eltüntetni az összes nyomot a felhasználók után, mintha soha nem is használta volna a PC-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról