Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 26. 09:20

Nagyobb sebességi fokozatba kapcsol a Symantec

A Symantec 2009-es internetbiztonsági termékcsaládjának fejlesztésekor a legfontosabb célkitűzések egyike a sebesség növelése, mivel sok felhasználó panaszkodik erre -- idézi Con Mallont, a Symantec fogyasztói részlegének európai marketing-vezetőjét a Computerworld.

[HWSW] A Symantec 2009-es internetbiztonsági termékcsaládjának fejlesztésekor a legfontosabb célkitűzések egyike a sebesség növelése, mivel sok felhasználó panaszkodik erre -- idézi Con Mallont, a Symantec fogyasztói részlegének európai marketing-vezetőjét a Computerworld.

Con Mallon szerint a Symantec termékeit általánosságban kedvelik a felhasználók, de sokan panaszkodnak a lassú működésre, a túl nagy memóriafoglalásra. A Norton 360 nemrég megjelent 2.0 változatának telepítése 8-10 percig tart, a cél az, hogy ezt 1 percre csökkentsék. A szoftver elindulása 20-30 másodpercet vesz igénybe, a következő változatban ezt szeretnék 10 másodperc körülire szorítani, és a szoftver méretét is igyekeznek 100 megabájtban maximálni, ami 75 százalékos csökkenést jelentene.

Azt persze Mallon sem állítja, hogy ezeket a célokat könnyű lesz elérni, de a Symantec kaliforniai mérnökcsapatának ez lesz az egyik legfontosabb feladata a közeljövőben. Az új fejlesztési irányelvek szerint készül a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus is, de a változtatásokat a Norton 360-ba is átvezetik majd.

Emellett a Symantec kiemelten fontos feladatának tartja a keresési idők lecsökkentését, amelynek érdekében olyan technológiát fejlesztenek, amely egyes, biztonságosnak tekintett fájlformátumok (pl. Excel táblázatok) esetében átugrik bizonyos részeket, hogy rövidítse a keresési időt. Természetesen a Symantec szigorú titokként fogja kezelni, hogy pontosan melyik fájlok melyik része marad ki az ellenőrzésből, hiszen ha ezen információk illetéktelen kezekbe kerülnek, a vírusírók könnyen kijátszhatják.

A Symantec már jópár éve nagy hangsúlyt fektet a minél nagyobb sebességre és a lehető legkisebb erőforrásigényre. A tavaly ősszel megjelent Endpoint Protection például szolgáltatásait tekintve lényegesen többet nyújt elődjénél, a Symantec AntiVirusnál, a termék gyorsabb és kompaktabb is lesz, a Symantec állítása szerint a keresési sebessége harmadával gyorsult és az eddigi 60 megabájt helyett mindössze 21 megabájt memóriával beéri. A vállalat képviselői ugyanakkor folyamatosan azt hangoztatják, a biztosági szoftverek esetében a legfontosabb paraméter a pontosság, vagyis az összes kártevő kiszűrése, minden más csak ezután jöhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról