Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 23. 12:26

Exkluzív hordozható merevlemezzel jelentkezett az Iomega

A mobiltelefonok, noteszgépek után hamarosana a hordozható adattárolók is az egyéni stílus kifejezőeszközi lehetnek -- erre utal legalábbis az Iomega vadonatúj külső merevlemeze, ami leginkább egy exkluzív, bőrbe kötött laposüvegre emlékeztet.

[HWSW] A mobiltelefonok, noteszgépek után hamarosana a hordozható adattárolók is az egyéni stílus kifejezőeszközi lehetnek -- erre utal legalábbis az Iomega vadonatúj külső merevlemeze, ami leginkább egy exkluzív, bőrbe kötött laposüvegre emlékeztet.

Az eGo Leather fémházában egy 2,5 hüvelykes, 250 gigabájtos merevlemez lapul, amelyet USB 2.0 kapcsolaton keresztül tölthetünk meg adatokkal, de a működéséhez szükséges áramot is ezen keresztül veszi fel az egység. A DropGuard technológiának köszönhetően az adatok még akkor sincsenek veszélyben, ha a meghajtót 130 cm magasságból a földre ejtjük. Az eGo Leather USkülső meghajtó Windows 2000, XP, Vista, valamint Mac OS X 10.1 operációs rendszerrel kompatibilis hivatalosan, de valószínűleg Linux alatt is kiválóan működik. A 149 dollárért mostantól megvásárolható exkluzív külső merevlemezes egységhez mellékelik az EMC Retrospect adatmentési szoftverét is.

Iomega eGo Leather

Az eGo gyártóját egyébként most vásárolja fel az EMC: a két cég április elején kötött megállapodást, amelynek értelmében az Iomega 213 millió dolláros vételáron az EMC tulajdonába kerül, és annak fogyasztói üzletágaként folytatja a működését. Az EMC jelenleg kimondottan a vállalati ügyfelek számára kínál megoldásokat, de ma már a fogyasztói piacon is egyre nagyobb az igény az adatok biztonságos tárolására, mentésére és visszaállítására, ahogy az otthoni felhasználók egyre több pótolhatlatan adatot tárolnak digitális formában, például fényképeket, videókat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról