Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 19. 13:23

Konszolidációs hullámot indíthat el a biztosítási szoftverek piacán az Oracle

A múlt héten bejelentett HP-EDS összeolvadásra koncentráló média agyonhallgatta, hogy az Oracle bejelentette a biztosítási kötvénykezelő szoftvereket fejlesztő AdminServer felvásárlását. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a tranzakció várhatóan még az első félév során lezárul.

[HWSW] A múlt héten bejelentett HP-EDS összeolvadásra koncentráló média "agyonhallgatta", hogy az Oracle bejelentette a biztosítási kötvénykezelő szoftvereket fejlesztő AdminServer felvásárlását. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a tranzakció várhatóan még az első félév során lezárul.

A biztosítók nagyrésze még mindig saját fejlesztésű szoftvert használ a kötvénykezelésre, de egyre jellemzőbb, hogy ezeket külső szállítótól származó termékkel váltják le. A biztosítási szoftverpiacot 2-3 milliárd dollárosra becslik a szakértők, akik azonban sietnek leszögezni, hogy a potenciál hatalmas, a növekedés pedig lendületes. Elemzők szerint az elmúlt évek sokmilliárd dolláros összeolvadásainál jóval kisebb figyelmet kapó Oracle-AdminServer ügylet a biztosítási szoftverpiac konszolidációjának kezdetét is jelentheti.

"A legtöbb biztosító még mindig olyan öröklött, veterán kötvénykezelő alkalmazásokat használ, amelyek rendkívül merevek, sőt hátráltatják a vállalati rugalmasságot és hatékonyságot" -- mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. "Az Oracle és az AdminServer közös célkitűzése az, hogy a legmodernebb, teljes körű, szabványos, valamint jól integrált szoftvert kínáljon a biztosítási iparág számára."

Az AdminServer a fúzió után az Oracle részlegeként működik tovább, Rick Connors korábbi elnök-vezérigazgató irányítása alatt. Az AdminServer beolvasztásával létrejövő üzletág feladata lesz, hogy kritikus fontosságú operatív alkalmazásokat biztosítson a biztosítási iparág számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.