Szerző: Ady Krisztián

2008. május 13. 10:50

Letölthető az Opera Mini mobilos böngésző legújabb, 4.1-es változata

Rövid publikus bétatesztelést követően letölthető lett az Opera Software közkedvelt mobilos, javás böngészőjének, az Opera Mininek legújabb változata. A 4.1-es verzió főként sebesség terén hozott jelentős előrelépést, az apró alkalmazás villámgyorsan jeleníti meg a komplett weboldalakat szinte a legbutább mobiltelefonokon is.

[HWSW] Rövid publikus bétatesztelést követően letölthető lett az Opera Software közkedvelt mobilos, javás böngészőjének, az Opera Mininek legújabb változata. A 4.1-es verzió főként sebesség terén hozott jelentős előrelépést, az apró alkalmazás villámgyorsan jeleníti meg a komplett weboldalakat szinte a legbutább mobiltelefonokon is.

Az új változat 50 százalékkal gyorsabb, mint a 4.0-ás verzió, automatikusan megpróbálja kitalálni a beírandó webcímet, ezzel gyorsabbá és könnyebbé téve a címbevitelt. Az új Minivel elmenthetjük a weboldalakat, képeket, csengőhangokat és bármilyen más tartalmat, sőt, egyes képmegosztó szolgáltatásokba akár a mobillal készített fotóinkat is feltölthetjük.

"Több mint 44 millióan fedezték már fel, és estek szerelembe az Opera Minivel " -- nyilatkozta Jon von Tetzchner, az Opera elnök-vezérigazgatója. A programmal nem csak harmadik generációs, HSPA-hálózaton, de egyszerű GPRS-kapcsolaton keresztül is élvezhető sebességű böngészéshez juthatunk, a több száz kilobájtos weboldalakat néhány tíz kilobájtos méretre optimalizálja az Opera.

A hatalmas felhasználói bázis nem kis terhelést jelenthet az Opera szervereinek, hiszen a szerver-kliens alapon működő megoldás optimalizálja a weboldalakat a mobilos letöltésre. Az Opera Minivel havonta több mint 1 milliárd weboldalt böngésznek a felhasználók. Az Opera Mini 4.1-et legegyszerűbben mobiltelefonunkon keresztül, a www.operamini.com webodalról tölthetjük le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról