:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 7. 13:49

Itthon is kapható lesz a világ leggyorsabb fényképezőgépe

Május közepétől Magyarországon is kapható a világ leggyorsabb digitális kompakt fényképezőgépe, a Casio EXILIM Pro EX-F1. A gép másodpercenként akár 1200 kép készítésére is alkalmas, de 6 megapixeles képekből is hatvanat rögzíthet, akár még azelőtt, mielőtt lenyomjuk az exponálógombot.

[HWSW] Május közepétől Magyarországon is kapható a világ leggyorsabb digitális kompakt fényképezőgépe, a Casio EXILIM Pro EX-F1. A gép másodpercenként akár 1200 kép készítésére is alkalmas, de 6 megapixeles képekből is hatvanat rögzíthet, akár még azelőtt, mielőtt lenyomjuk az exponálógombot.

A TIPA díját is elnyert fényképezőgéppel folyamatos felvétel módban azátmeneti memóriába -- teljes felbontással -- 60 kép rögzíthető, majd a kioldógomb megnyomásakor az utolsó 60 képet tárolja el a memóriakártyára. A legjobb kocka a felvett képek lassított lejátszásával található meg a lehető legegyszerűbben. A készülék az 1200 kép másodpercenkénti rögzítésére csak kicsi, 336 x 96 képpontos felbontásban képes.

Az EX-F1 itthon valamivel 200 ezer forint alatti áron lesz megvásárolható, a fényképezőgépre hatalmas az érdeklődés. "A felbontás és az értékelhető minőséget adó zoom a hétköznapi használat határán van, a sebességen viszont épp ideje volt érdemben javítani, hogy a digitális technika ezen a területen is felvehesse a versenyt. Ezzel a cég egy új rész-szegmenst nyitott a piacon, aminek mindjárt az élére is állt" -- mondta Pásztor András, az importőr Fast Hungary kft. vezetője.

Casio EXILIM Pro EX-F1

Az EX-F1 optikája 36 millimétertől 432 milliméterig állítható gyújtótávolsággal rendelkezik és rázkódásvédelemmel is fel lett szerelve. Fényereje a zoomtartomány kezdetétől számítva F2,7-F4,6. A hátoldal 230 ezer képpontos kijelzőjét egy 201 ezer képpontból képet alkotni képes elektronikus kereső egészíti ki. Az Exilim EX-F1 a memóriakártyák közül az SD variációkkal képes szót érteni, amelyekbe a nagykapacitású SDHC változatok is beleértendők. A márciustól megvásárolható 670 grammos gép ára arányban áll a képességeivel: ezer dollárt kell majd érte leszurkolni a vásárláskor.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.