Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 6. 08:52

ESET: fájl- és levelezőszerver, illetve átjáróvédelem Linuxra, BSD-re és Solarisra

Az ESET bejelentette szervervédelmi termékeinek új generációját: a Linuxon, BSD-n és Solarison futó fájl- és levelezőszerver, valamint átjáróvédelmi szoftverek már támogatják a 64 bites operációs rendszereket is, a lehető legnagyobb biztonságról pedig a ThreatSense heurisztikus motor legújabb, 3.0-ás verzióját kapták.

[HWSW] Az ESET bejelentette szervervédelmi termékeinek új generációját: a Linuxon, BSD-n és Solarison futó fájl- és levelezőszerver, valamint átjáróvédelmi szoftverek már támogatják a 64 bites operációs rendszereket is, a lehető legnagyobb biztonságról pedig a ThreatSense heurisztikus motor legújabb, 3.0-ás verzióját kapták.

Az ESET Mail Security for Linux/BSD/Solaris a levelezőszerverek SMTP és IMAP forgalmát szűri a vírusok és kémprogramok ellen. A szoftver tartalmaz levélszemétszűrő funkciót is, amely az üzenetek tárgyának, fejlécének, illetve láblécének módosításával megjelöli a kéretlen leveleket. Az ESET File Security for Linux/BSD/Solaris heurisztikai algoritmusok segítségével még az ismeretlen Win32 férgek és trójai programok többségét is felismeri, beépített tömörítő modulja pedig külső alkalmazás használata nélkül képes kicsomagolni az archivált állományokat. Az ESET Gateway Security for Linux/BSD/Solaris egyaránt védelmezi a HTTP és FTP forgalmat az ismert és az ismeretlen károkozók ellen is.

A lehető legkisebb erőforráshasználat érdekében minhárom megoldás működése egy memóriarezidens modulon alapszik, mely az összes víruskeresési feladatot fogadja. Mindhárom megoldás képes különböző konfigurációkat rendelni a különböző felhasználókhoz, kliensekhez és szerverekhez, és egyaránt fut egyprocesszoros és multiprocesszoros rendszereken. A rendszeraktivitásokra és a biztonsági eseményekre vonatkozó információk tárolására 6 különböző logolási szint határozható meg, és a rendszer képes automatikus riasztások küldésére. A telepítéshez a LIBC kivételével nincs szükség külső könyvtárakra vagy alkalmazásokra.

A szoftverek új verziói teljes körűen menedzselhetőek az ESET Remote Administrator távadminisztrációs alkalmazás 2-es verziójával, és rendelkeznek saját webes adminisztrációs felülettel is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról