HWSW

Kompatibilitási hiba hátráltatja a Widows XP SP3 megjelenését

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik , a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik [1], a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

Amint az kiderült, a Windows XP SP3 nem fér össze a Microsoft Dynamics Retail Management System alkalmazással, ezért a javítócsomag hivatalos kiadását átmenetileg elhalasztották. A redmondi cég most egy olyan szoftveren dolgozik, amelynek segítségével frissítéskor kiszűrhetők a Dynamics Retail Management Systemet futtató gépek, így ezekre nem települ fel a Windows XP SP3. Amint ez a szűrő elkészül, a javítócsomag hivatalosan is megjelenik, és elérhető lesz a Windows Update-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

Az alkalmazás-inkompatibilitási problémát a Microsoft már elkezdte kijavítani, azonban egyelőre nem tudni, ez a folyamat mikor zárul le. A Microsoft egyelőre azt ajánlja a Dynamics Retail Management System felhasználóinak, hogy semmiképp se telepítsék a Windows XP SP3-at (és a Vista SP1-et se), további információért pedig forduljanak a cég terméktámogatási csapatához.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/svpk/2008/04/windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu_c81472f7eeea2eca421e116cd4c03e2300ebfde4.exe
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/35925/microsoft_windows_xp_sp3_szervizcsomag_inkompatibilitas_dynamics_retail_management_system.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2008. április 30. 08:33
Rovat: vállalati it