Szerző: Ady Krisztián

2008. április 29. 12:26

Letölthető a Windows XP harmadik szervizcsomagja

[DailyTech] Hivatalosan még nem került fel a Microsoft letöltési oldalára, szemfülesek azonban már könnyen rábukkanhatnak arra a linkre , mely a redmondiak szerveréről tölti le a Windows XP harmadik szervizcsomagjának angol nyelvű változatát.

[DailyTech] Hivatalosan még nem került fel a Microsoft letöltési oldalára, szemfülesek azonban már könnyen rábukkanhatnak arra a linkre, mely a redmondiak szerveréről tölti le a Windows XP harmadik szervizcsomagjának angol nyelvű változatát.

A Windows XP utolsó, harmadik szervizcsomagjához torrentes oldalakon keresztül már jóideje hozzá lehetett jutni, a hivatalos debütálás azonban a mai napon lesz. A gyártásba adott, úgynevezett RTM változat mérete valamivel több mint 316 megabájt. A Windows Update-en keresztül beszerzett változat ennél azonban jóval kevesebb letöltéssel jár majd, hiszen ebben a 316 megabájtban minden, a Windows XP megjelenése óta kiadott frissítés, hibajavítás megtalálható, melyek egy részét a felhasználók azóta már telepíthették.

A magyar nyelvű változat május elején, az automatikus terjesztés megkezdése pedig a nyár elején várható, ettől kezdve minden számítógépre letöltődik majd a frissítés. A szervizcsomag durván 1100 javítást, frissítést tartalmaz néhány új, biztonságot is növelő funkció mellett.

A Microsoft június 30-án vonja ki a hét éves operációs rendszert a kiskereskedelmi forgalomból, ezt követően már nem lesz megtalálható a boltok polcain, és a PC-ken sem, legalábbis elvileg. A nagyobb gyártók, a HP és a Dell a jelenlegi információk szerint mégis forgalmazni fognak ezt követően is Windows XP-vel előtelepített PC-ket -- a Windows Vista egyes változatainak "downgrade" lehetőségét használják fel erre a célra.

A nagyvállalatokat a Windows XP kiskereskedelmi forgalmazásának megszűnése egyelőre nem érinti, ők mennyiségi licenc keretén belül továbbra is hozzájuthatnak majd az öregedő, de most újabb vérátömlesztést kapott operációs rendszerhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról