Szerző: Bányai György

2008. április 29. 15:13

A HP két megfizethető árú asztali számítógépet jelentett be

A HP hétfőn jelentette be két új, üzleti felhasználásra termett asztali számítógépét. A két újdonság egyike az első HP gépeknek, melyek az AMD három-, illetve négymagos processzorait alkalmazzák.

[HWSW] A HP hétfőn jelentette be két új, üzleti felhasználásra termett asztali számítógépét. A két újdonság egyike az első HP gépeknek, melyek az AMD három-, illetve négymagos processzorait alkalmazzák.

A HP Compaq dc5850 és dx2450 üzleti PC-k az AMD processzoraiból háromfélét is alkalmazhatnak, 2,1 gigahertzes Semprontól kezdve a 2,8 GHz-es Athlon X2-en át egészen a 2,5 gigahertzes Phenomig. A processzorok mellé akár négy darab egy gigabájtos memóriamodul is illeszthető, az ehhez szükséges bővítőhelyek a gépek alaplapjain megtalálhatók.

Abban az esetben, ha az alaplapra integrált videochip gyengécskének bizonyulna, a számítógépek ATI és NVIDIA videokártyákkal egyaránt kérhetők, bár a többmonitoros megjelenítést igénylő alkalmazások a dc5850 esetében már a legolcsóbb kiszerelés esetén is használhatják a két monitorkimenetet. A gépek operációs rendszereként Vista és XP változatok egyaránt választhatók. A dc5850 májutól válik világszerte elérhetővé, 599 dolláros kezdőártól.

HP Compaq dc5850 és HP Compaq dx2450

A másik újdonság, a HP Compaq dx2450 a dc5850-nél jóval olcsóbban kerül majd a boltokba, és ahogy a dc5850, úgy ez a modell is megfelel az Energy Star 4.0 előírásainak és a mai naptól vásárolható meg a tengerentúlon, 369 dolláros kezdőáron. A számítógépek mellé a gyártó igény esetén üzleti szoftvereket is csomagolhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról