Szerző: Bányai György

2008. május 7. 13:39

Igazán nagy durranásnak ígérkezik a HTC Touch Diamond okostelefon

A HTC hivatalosan is bejelentette legújabb Touch-sorozatú okostelefonját, a Diamondot. Az újdonság mindent tartalmaz, amit egy okostelefontól egyáltalán elképzelhetünk, ráadásul stílusos, vékony burkolatban tálalva.

[HWSW] A HTC hivatalosan is bejelentette legújabb Touch-sorozatú okostelefonját, a Diamondot. Az újdonság mindent tartalmaz, amit egy okostelefontól egyáltalán elképzelhetünk, ráadásul stílusos, vékony burkolatban tálalva.

A HTC újdonsága a Touch Diamond nem szakít a Touch-sorozat hagyományaival, a tavaly nyár óta kapható, máig hárommillió példányban eladott elődökben látható Touch-FLO kezelőfelület továbbfejlesztett változatát alkalmazza. A Touch Diamond sarkos, egyben teljesen sima felületű zongoralakk burkolata alatt 528 megahertzes Qualcomm processzor felel a folyamatos, akadásmentes TouchFLO grafikus tálalásért, melyhez a keretet a Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszer szolgálatja.

Az okostelefon érintésérzékeny kijelzője 2,8 hüvelykes, rajta 480x640 pixel jeleníti meg a képet. Az iPhone vetélytársának szánt készülék ezen a téren felülkerekedik az ellenlábas 480x320 képpontos megjelenítőjén. A Diamonddal kapcsolatban a tetemes szót a memória és a háttértár tekintetében egyaránt alkalmazhatjuk, előző 192 megabájt, utóbbi pedig 4 gigabájt méretű, melyekhez 256 megabájt ROM is társul. A nagykapacitású háttértár feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ne érezzük hiányát a memóriakártyát fogadó bővítőhelynek, ami úgy tűnik, nem része a készüléknek.

HTC Touch Diamond

Az iPhone-nál is vékonyabb, 99x51x10,7 milliméteres burkolatba zárt okostelefonnal kapcsolatban a gyártó elmondta, hogy a használó az iPhone-nál megszokottnál direktebb érintőképernyő-reakciókra számíthat. A készülékbe annak vékonysága ellenére 3,2 megapixeles autofókuszos kamera is belefért, a kapcsolatok pedig Bluetooth 2.0, valamint 802.11 b/g szabványok szerint egyaránt kiépíthetők. Nem meglepő, hogy a maximum felszereltségből nem hiányzik az FM-rádió, a HSDPA adatátvitel lehetősége, illetve a GPS navigáció sem.

Peter Chou, a HTC vezére nagy napként élte meg a bemutatót. "Ma új korszak kezdődik a mobiltelefonok evolúciójában. A HTC Touch Diamondban szépség, a kompromisszummentes innováció és a szélessávú internetelérés egyesül. A HTC Touch Diamond az internet elérését és a webes alkalmazások lehetőségét olyan egyszerűen kínálja, mint amihez egy egyszerű telefonhívás bonyolításánál szoktunk." A készülék Európába, Ázsiába és az Egyesült Államokba is eljut, az első piacra már júniusban, másodikba minimális csúszással, Amerikába pedig az év végén érkezhet, eddig nem ismertetett fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról