Szerző: Bányai György

2008. április 25. 14:05

HDMI-kimenetet kapott az Iomega merevlemezes filmlejátszója

Az Iomega frissített médialejátszóján, amelyről innentől HDMI kimeneten is kiküldhető a jelfolyam. Az újdonság 500 gigabájtos merevlemezéről számtalan formátumú állomány varázsolható a képernyőre.

[HWSW] Az Iomega frissített médialejátszóján, amelyről innentől HDMI kimeneten is kiküldhető a jelfolyam. Az újdonság 500 gigabájtos merevlemezéről számtalan formátumú állomány varázsolható a képernyőre.

Az Iomega Screenplay HD multimédiás meghajtó fél terabájtos merevlemezről játszhatja le az állományokat, melyeket akár HDMI csatlakozóval ellátott TV-készüléken is nézhetünk, mert a frissítés során ez a típus is felkerült a hátoldal csatlakozói közé. A Screenplay HD ára a képességeihez mérten nem nevezhető megfizethetetlennek, már 219 dollárért birtokba vehető, közel sem a legdrágább megoldás a piacon.

A lejátszó gyakorlatilag egy távirányítóval és a szükséges elektronikával kiegészített külső merevlemez-ház, melyben egy 3,5 hüvelykes meghajtót találhatunk. Ez az összeállítás képes értelmezni a WAV, WMA, MPEG-1/2/4, MP3, OGG, AC3, AVI, DivX, XviD JPEG állományokat, melyek a HDMI- mellett SCART- és komponens-kimeneteken keresztül is a megjelenítőre küldhetők.

Iomega Screenplay HD

A Screenplay HD nem váltja ki a médialejátszásra is alkalmas, helyi hálózatokra vezetékkel vagy anélkül csatlakozó eszközöket, mert a fél terabájt feltöltéséhez csak az USB kapcsolat áll rendelkezésre, a lejátszót a forrásanyagot tartalmazó számítógéppel ezen a módon lehet csak összekötni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról