Szerző: Bányai György

2008. április 21. 15:11

Hamarosan kapható lesz Európában a Samsung exkluzív Soul mobilja

A Samsung Szöulban bejelentett Soul mobiltelefonjára hamarosan Európában is rátalálhatnak azok a felsőkategóriás készülékre vágyók, akik a stílusos megjelenés mellett nem fogadnak el gyengeséget a készülék belső értékeivel kapcsolatban sem.

[HWSW] A Samsung Szöulban bejelentett Soul mobiltelefonjára hamarosan Európában is rátalálhatnak azok a felsőkategóriás készülékre vágyók, akik a stílusos megjelenés mellett nem fogadnak el gyengeséget a készülék belső értékeivel kapcsolatban sem.

A Samsung vasárnap jelentette be a korábbi D900 és U600 modellszámú felsőkategóriás készülékei és azok sikerei előtt tisztelgő Soul (Spirit Of ULtra) mobiljának piacra érkezésének dátumát. A készülék nem szakít a hagyományokkal, a stílust a belső értékekkel legalább olyan összhangban tálalja, mint az előző csúcsmodellek. A Soul még az év első felében eléri a fontosabb piacokat, amelyek közül már április végén felvehetik kínálatukba a francia, az angol és német szolgáltatók.

A készülék tervezésekor a mérnökök a legfontosabbnak az egyensúly megteremtését találták a formaterv és a technológia között. A 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelző alatti részen találunk is egy, a fentieket jól szemléltető példát: a navigálógombokként használható második OLED kijelzőn az épp futó alkalmazáshoz igazodnak az aktív funkciónak megfelelő ikonok. A szétcsúsztatható Soul mindössze 12,9 milliméter vékony, mérete 105,9x49,5x12,9 milliméter, belül öt megapixeles, arcfelismerő autofókusszal rendelkező, xenon vakuval felszerelt fényképezőgépet, 7,2 Mbit/s sebességű internetezésre alkalmas HSDPA modult, valamint Bang & Olufsennel közösen fejlesztett hangrendszert tartalmaz.

Samsung Soul

További jellemzők között MicroSD kártyahelyet, Bluetooth adóvevőt és FM rádiót is megtalálunk. A készülék a felsőkategóriás voltát az árában is jelzi: a fekete, szürke, valamint ezüst variációkban megkapható Soul nem kevesebb mint 400 eurós áron vásárolható majd meg kártyafüggetlen, szolgáltatói hűségszerződéstől mentes formában. Természetesen a teljes vételárra a Soul esetében is jótékony hatással lehet az adott szolgáltatóval az egy, vagy két éves szerződés megkötése. Hazánkban késéstől mentesen kerül mindhárom szolgáltatóhoz, 120 ezer forintos kártyafüggetlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról