Szerző: Ady Krisztián

2008. április 14. 15:51

Háromdimenziós épületekkel bővült a Microsoft online térképszolgáltatása is

[Clubic.com] Újabb funkciókkal ered riválisai, a Google Maps, a Mappy, vagy a ViaMichelin nyomába a Microsoft online térképszolgáltatása, a Live Search Maps . Egy új beépülő modul segítségével meglepően jól textúrázott háromdimenziós épületek tűnnek fel a világ néhány nagyvárosában.

[Clubic.com] Újabb funkciókkal ered riválisai, a Google Maps, a Mappy, vagy a ViaMichelin nyomába a Microsoft online térképszolgáltatása, a Live Search Maps. Egy új beépülő modul segítségével meglepően jól textúrázott háromdimenziós épületek tűnnek fel a világ néhány nagyvárosában.

A megújult szolgáltatás kompatibilitása sokat javult, akár Safarival is böngészhetők, kereshetők az online térképek, a különböző GPS-pontokat, érkekes helyeket pedig KML és GeoRSS GPX formátumban exportálhatjuk GPS-es eszközökre. Arra is lehetőség nyílt mostantól, hogy komplett itinert, útmutatót exportáljunk ezekben a formátumokban, melyet áttölthetünk GPS-ünkbe.

Az új Live Search Maps igazi újdonága, hogy több ezer háromdimenziós épülettel büszkélkedhet, melyek New Yorkban, San Franciscóban, Las Vegasban, Dallasban, Denverben, Phoenixben, Torontóban és Tokióban jelennek meg. A Microsoft tervei szerint az év végéig további városokkal bővülhet a kör, a vállalat a 3DVIA-val működik együtt a virtuális világ megalkotásán.


Melyik a modell, és melyik a fénykép?

A Microsoft térképszolgáltatása emellett nagyfelbontású videók támogatásával is bővült, melyek azt mutathatják be, miképpen tudunk A-ból B-be eljutni. Ezeket a videókat a letöltés mellett közvetlenül YouTube-ra, vagy a Soapboxba is importálhatjuk. A szolgáltatás kezeli a Google MyMaps linkjeit, illetve a traffic.com közlekedési információival is bővült.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról