Szerző: Bányai György

2008. április 14. 11:55

Új X-szériás Lenovo notebookok közelednek

A lenovo X300 noteszgépe a közelmúltban járt szerkesztőségünkben , amely nagy valószínűség szerint egy megújuló X sorozat nyitómodelljeként került piacra, melyet több, egymástól a kijelző átmérőjében és fizikai méretében eltérő notesz követhet.

[HWSW] A lenovo X300 noteszgépe a közelmúltban járt szerkesztőségünkben, amely nagy valószínűség szerint egy megújuló "X" sorozat nyitómodelljeként került piacra, melyet több, egymástól a kijelző átmérőjében és fizikai méretében eltérő notesz követhet.

A modellszámozás a Lenovo megújuló "X" sorozatában a kijelzőpanel átmérőjével lesz összefüggésben, ezért a közeljövőben piacra kerülő X200 12 hüvelykes kijelzőt kap, az X400 14 hüvelykes, az X500 pedig 15,4 hüvelykes panelt zár majd a kávába. Az eddig kiszivárgott információk szerint a készülékház vastagsága teszi egységessé majd a sorozatot, e paraméter tekintetében nem fognak egymástól eltérni a noteszek.

Az X300 mellé az újdonságok szeptemberben érkezhetnek, innentől az X300-ban megismert teljesítmény kisebb és nagyobb készülékházban egyaránt elérhetővé válik. A bejelentés időpontja az Intel alacsony fogyasztású Centrino 2 platformjának bemutatkozására lett időzítve, de természetesen e dátum távoli ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy betonbiztos is, kisebb csúszások az év legvégére tolhatják a piaci megjelenést.

Lenovo X200
Így néz majd ki a Lenovo X200?

Az Intel új gyártástechnológiájából a jelenleg kizárólag SSD meghajtóval rendelhető X300 is hasznot fog húzni, az új, 45 nanométeres, alacsony fogyasztásű Core 2 Duo processzorokkal megjelenő X200, az X400 és az X500-hoz hasonlóan a bemutatás időpontjától ez a modell is lecseréli jelenlegi 65 nanométeres processzorát, mely onnantól 1,2 gigahertz helyett 1,6, illetve 1,83 gigahertzet is választhat működési frekvenciaként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról