Szerző: Bányai György

2008. április 9. 10:37

Két SIM-kártyát kezel egyszerre a Samsung új mobilja

A Samsung bemutatta középmezőnybe szánt, két SIM-kártyát fogadó mobilját, amely a felsőkategóriás, a hazánkban is sikeres D900i vonalait idéző D880 és az alsókategórás P240 DuoS közé ékelődik. A D780 DuoS először Oroszországban jelenhet meg.

[HWSW] A Samsung bemutatta középmezőnybe szánt, két SIM-kártyát fogadó mobilját, amely a felsőkategóriás, a hazánkban is sikeres D900i vonalait idéző D880 és az alsókategórás P240 DuoS közé ékelődik. A D780 DuoS először Oroszországban jelenhet meg.

A felsőkategóriás D880 magas, hétszáz dolláros vételárát sokalló, ám a két SIM-kártya egyidejű használatára vágyók számára lehet jó választás a Samsung D780-as készüléke, mely az akkumulátor levétele után két SIM-kártyának is helyet biztosíthat, melyeket üzemben képes egyidőben tartani. Ami a külsőt illeti, több különbséget láthatunk az erősebb modellel történő összehasonlításkor, mint amennyi a százzal kisebb modellszámból következne, a D880 elcsúsztatható, a D780 DuoS pedig hagyományos készülékházban tálalja az extra lehetőséget.

A 240x320 képpontos kijelzővel szerelt mobil két megapixeles kameramodult kapott, amely autofókuszos élességállításra nem képes, olcsóbb és egyszerűbb fixfókuszos rendszerű. A fényképek, illetve az MP3-lejátszó által megszólaltatandó állományok MicroSD kártyára kerülhetnek, ennek fogadására a D780-at felkészítették. A 115x49,6x15,7 milliméteres mobil a fentieken kívül Bluetooth 2.0 A2DP adóvevővel és FM rádióval egészíti ki az alap GSM funkciókat.

Samsung D780 DuoS

Bár a középkategóriától lassan elvárható lenne a mobil szélessáv lehetősége, sajnos a D780 DuoS maximum EDGE sebességen biztosít internet-elérést az erre alkalmas hálózatokban. A hűségnyilatkozat nélkül, függelen állapotban 300 euró köré belőtt telefon először az orosz piacon jelenhet meg, ahol Kelet-Európa több országához hasonlóan nagy az igény a két SIM-kártyás mobilokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról