Szerző: Bányai György

2008. április 7. 12:25

Új név a windowsos okostelefonok piacán: Velocity Mobile

Az angol Velocity Mobile bemutatta első okostelefonjait, melyeket a tajváni Inventec notebook-gyártóval gyártat. A készülékek Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtatnak, gazdag felszereltséggel.

[HWSW] Az angol Velocity Mobile bemutatta első okostelefonjait, melyeket a tajváni Inventec notebook-gyártóval gyártat. A készülékek Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtatnak, gazdag felszereltséggel.

A Velocity Mobile két új okostelefonja a Velocity 103 és a Velocity 111 egyaránt Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszert futtat, közülük a 103-as készülék 2,8 hüvelykes, 640x480 képpontos, míg a 111-es kisebb, 2,5 hüvelykes, 320x240 képpontos kijelzőn jeleníti meg a tartalmat. Talán a leglényegesebb eltérés a két modell között a külső kialakításban keresendő, míg a 103 érintőkijelzős,a 111 viszont teljes QWERTY billentyűzettel bír, kényelmes lehetőséget biztosítve SMS-ek, illetve emailek írására.

A két telefon technikai jellemzői megegyeznek, az alapokat a Qualcomm ARM lapkakészlete adja, 128 megabájt memóriát tartalmaznak, alkalmasak a HSDPA/HSUPA adatátvitelre, rendelkeznek 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolóval, valamint Bluetooth-kapcsolat kiépítését is lehetővé teszik. A Velocity Mobile 103 és 111 teljes értékű navigációs eszközként is használható, az ehhez szükséges GPS-vevő mindkét telefonnak alapfelszereltsége.

Velocity Mobile 111

A Velocity 103 és 111 SD-kártyahellyel és két megapixeles kamerával rendelkeznek, az elkészült fényképek éppúgy, mint az egyéb kijelzőtartalmak TV készüléken is megjeleníthetők. "A felhaszálók egyre többet várnak el okostelefonjuktól, de a teljesítmény mellett a dizájn és nem utolsó sorban a vételár is prioritást élvez a választáskor" -- mondta el David Hayes, a Velocity Mobile elnöke. Erre bizonyítékul azonban a 103-as második negyedévi, valamint a 111-es harmadik negyedévi bevezetése utáni értékesítési mutatók szolgálhatnak majd. A Velocity Mobile a készülékek árait egyelőre nem ismertette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról