Szerző: Ady Krisztián

2008. április 2. 12:55

Megérkezett a Windows Mobile 6.1, jön az új mobil Internet Explorer

A Pocket Lint információi igaznak bizonyultak: Robbie Bach, a Windows Mobile csapat vezetője tegnap a Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián mutatta be a Windows Mobile operációs rendszer legújabb, 6.1-es változatát, mely az év második felétől lesz elérhető. Újabb verzió készül a mobilokon futó Internet Explorerből is.

[HWSW] A Pocket Lint információi igaznak bizonyultak: Robbie Bach, a Windows Mobile csapat vezetője tegnap a Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián mutatta be a Windows Mobile operációs rendszer legújabb, 6.1-es változatát, mely az év második felétől lesz elérhető. Újabb verzió készül a mobilokon futó Internet Explorerből is.

A Windows Mobile 6.1 az első jelentősebb frissítés lesz a Windows Mobile 6.0 tavaly februári debütálása óta. A frissítések között található az átdolgozott, minden fontos információt tartalmazó kezdőképernyő, az Internet Explorer személyre szabható kezdőlapja, a chatszerű SMS-megjelenítés, a Standard változatnál is elérhető kivágás-beillesztés funkció, mely a 6.0-nál az érintőképernyő támogatása miatt hiányzott. Az apróbb frissítések, módosítások között olyan funkciók is szerepelnek, mint a zenelejátszás vezérlése a kezdőképernyőről.

A készülék beállítását teszi egyszerűbbé a "Getting Started" menüpont,ahol a Bluetooth-t, a Wi-Fi-t, az e-mailbeállításokat és az órát néhány gombnyomással munkára foghatjuk. A "Music and Photos" nem csak a készülékben, hanem a memóriakártyán tárolt dalokat és képeket is egyetlen listában jeleníti meg.

Az új mobil operációs rendszerhez a Microsoft bejelentette a System Center Mobile Device Manager 2008-at, mellyel a vállalati felhasználók távolról is menedzselhetik a cég hálózatára kapcsolódó mobil eszközöket. A SCMDM 2008 segítségével távolról telepíthetők alkalmazások, blokkolhatók a készülék egyes funkciói (például a kamera), vagy akár letörölhető róla az összes adat, ha a tulajdonosa esetleg elveszti a telefont.

A Microsoft emellett asztali gépeken futó alkalmazásokhoz hasonló "kinézetű és érzetű" mobil alkalmazásokat is ígér. Az egyik ilyen alkalmazás az új Internet Explorer Mobile lesz, melyet októbertől érhetnek majd el a készülékgyártók. Az új böngésző támogatni fogja az olyan technológiákat, mint az Adobe Flash, a Silverlight és streaming H.264 videók, emellett végre lehet majd vele zoomolni a weboldalakon, emellett a sebességét is javítják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról