:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 2. 16:05

Az Ericsson szerint két éven belül piacra léphet a következő mobilgeneráció

Új mobilplatformot mutatott be az Ericsson, mely a világ olyan kereskedelmi megoldása, mely a következő generációra, a 3GPP LTE-re (Long Term Evolution) is fel van készítve. Az M700 mobilplatform akár 100 megabit/s-os letöltési és 50 megabit/s-os feltöltési csúcsokat is elérhet ezzel a technológiával. Február elején bemutatták az első LTE-képes készülékek prototípusait is.

[HWSW] Új mobilplatformot mutatott be az Ericsson, mely a világ olyan kereskedelmi megoldása, mely a következő generációra, a 3GPP LTE-re (Long Term Evolution) is fel van készítve. Az M700 mobilplatform akár 100 megabit/s-os letöltési és 50 megabit/s-os feltöltési csúcsokat is elérhet ezzel a technológiával. Február elején bemutatták az első LTE-képes készülékek prototípusait is.

Az LTE egy közös szabvány lehet a CDMA, TS-SCDMA és WCMDA szolgáltatók körében, és piaca az ABI kutatásai szerint több mint 2 milliárd euróval fog bővülni az elkövetkezendő évben. 2015-re már 400 millióra becslik az LTE előfizetők számát, nyilatkozta egy előadásában Jean-Pierre Bienaimé, az UMTS Fórum elnöke. Elsőként 2009-2010-ben Japánban, a DoCoMo-nál várható az LTE hálózat kereskedelmi indulása, majd ezt követően Észak-Amerikában, majd Nyugat-Európában honosodhat meg az új hálózati szabvány.

Barcelonában már bemutatták az első LTE-képes készülékek prototípusait is, melyek természetesen még nagyok, nehezek, de ahogy ez minden új hálózati megoldás bevezetésekor történik, a méret itt is egyre inkább csökkenni fog. A HSPA-hoz hasonlóan elsőként noteszgépek és számítógépek számára készült USB-s modemek és ExpressCard adatkártyák lesznek kaphatók, de készülnek majd hordozható készülékekbe építhető modemkártyák is.

Long Term Evolution

A rendszerfejlesztők 2009-ben juthatnak hozzá az első kereskedelmi forgalomba kerülő áramkörökhöz, míg a platfromra épülő konkrét termékek 2010-ben jelenhetnek meg. Az M700 platform 1,4 és 20 MHz közötti sávszélességet támogat és az Egyesült Államokban jövőre felszabaduló, éppen most tendereztetett, értékesített 700 MHz-es tartományra is felkészítették. Az Ericsson segédkezet nyújt a kompatibilitási tesztekhez is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.