Szerző: Bányai György

2008. március 28. 11:08

További részletek a HP 2133 ultramobil számítógépről

A HP közelgő ultramobil számítógépével kapcsolatban már többször adtunk hírt az addig kiszivárgott információkról, most azonban találgatások és lehetséges jellemzők helyett konkrétumokat közölhetünk a nem kevesebb mint négy különböző változatról -- árakkal és a piacra kerülés dátumával együtt.

[HWSW] A HP közelgő ultramobil számítógépével kapcsolatban már többször adtunk hírt az addig kiszivárgott információkról, most azonban találgatások és lehetséges jellemzők helyett konkrétumokat közölhetünk a nem kevesebb mint négy különböző változatról -- árakkal és a piacra kerülés dátumával együtt.

A HP 2133 noteszek most már bizonyos, hogy a VIA alacsonyfogyasztású platformját zárják a gépházba, amely 1,2 gigahertzes frekvencián három változatban üzemel majd, a negyedik pedig egy 1,6 gigahertzes lapkát kap. A 8,9 hüvelykes kijelző mind a négy gépben 1280 x 768 képpontot jelenít meg, a merevlemez pedig 120 és 160 gigabájtos modellekből kerül a burkolat alá, melyek között SSD meghajtót nem, de 7200 fordulaton pörgő változatot találhatunk.

A VIA C7-M processzorral karöltve VIA Chrome 9 UMA lapkakészlet dolgozik egy, illetve két gigabájtnyi, 667 megahertzes DDR2 memória társaságában. A hálózati kapcsolatok a beépített 802.11 a/b/g vezeték nélküli csatolóval is kiépíthetők, de a 2133 mobiltelefonokhoz, nyomtatókhoz, egyéb eszközökhöz Bluetooth 2.0 adapterrel is képes lesz csatlakozni. Az áramellátásról három, illetve hatcellás akkumulátor is gondoskodhat.

HP 2133 UMPC

A Windows Vista Business, Home Basic, valamint SuSE Linux operációs rendszerekkel egyaránt választható négy különböző ultramobil noteszgép egyedi modellszáma még nem ismert, a merevlemezkapacitástól, memória méretétől, a processzor frekvenciájától és a telepített operációs rendszertől függően 549, 599, 749, illetve 849 dolláros áron érkeznek, és április 7-étől vásárolhatók majd meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról