Szerző: Ady Krisztián

2008. március 26. 14:08

Április bolondja lehet a Windows Mobile 6.1

A Pocket Lint információi szerint április elsején, bolondok napján érkezik meg végre a Windows Mobile operációs rendszer legújabb, 6.1-es változata. Az új szoftverről a Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián lebbenti majd fel a már nem is olyan sokat takaró fátylat Robbie Bach, a Windows Mobile csapat vezetője.

[HWSW] A Pocket Lint információi szerint április elsején, bolondok napján érkezik meg végre a Windows Mobile operációs rendszer legújabb, 6.1-es változata. Az új szoftverről a Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián lebbenti majd fel a már nem is olyan sokat takaró fátylat Robbie Bach, a Windows Mobile csapat vezetője.

A Windows Mobile 6.1 az első jelentősebb frissítés lesz a Windows Mobile 6.0 tavaly februári debütálása óta. Az operációs rendszerről felbukkant különböző képek szerint alaposan átdolgozott kezdőképernyővel, új funkciókkal láthatják majd el a készülékgyártók az okostelefonokat, a megjelenést követően a közeljövőben. A 6.1-es verzióra frissítés is várhatóan sokkal több készüléknél lesz majd elérhető, mint a Windows Mobile 5-öt futtató telefonok, tenyérgépek között.

A korábbi hírek szerint egy Motorola Q9 okostelefonon mutatta be decemberben zárt ajtók mögött a Microsoft az új operációs rendszert. A frissítések között szerepel az Internet Explorer személyre szabható kezdőlapja, a chatszerű SMS-elrendezés, megjelenítés, a Standard változatnál is elérhető kivágás-beillesztés funkció, mely a 6.0-nál az érintőképernyő támogatása miatt hiányzott.

Windows Mobile 6.1
Windows Mobile 6.1

Jelenleg 140 különböző termékben használják a redmondiak mobil operációs rendszerét, melyet világszerte 125 mobilszolgáltató is kínál előfizetőinek. A 2006-os üzleti évben 10 millió Windows Mobile operációs rendszert "szállított" a Microsoft, melyből 6 millió okostelefonokban kapott helyet. Győrffy Péter a Canalys adataira hivatkozva tavaly 65 ezerre becsülte az itthon eladott okostelefonok számát, ebben természetesen nincsenek benne a Windows Mobile-os tenyérgépek -- a "szürkeimporttal" együtt ez jóval magasabb is lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról