Szerző: Bányai György

2008. március 26. 10:47

Az Acer is belépett az olcsó noteszek gyártói közé

Az ASUS Eee PC noteszgép újabb, ezúttal Acer boszorkánykonyháiban főzött riválisa várhatóan májusban érkezhet, előzetes becslések alapján akár olcsóbban is, mint az ASUS következő generációs Eee PC-je. Az olcsó notesz az ASUS termékének második generációs változatához hasonlóan 8,9 hüvelykes kijelzővel kerül a boltokba.

[HWSW] Az ASUS Eee PC noteszgép újabb, ezúttal Acer boszorkánykonyháiban főzött riválisa várhatóan májusban érkezhet, előzetes becslések alapján akár olcsóbban is, mint az ASUS következő generációs Eee PC-je. Az olcsó notesz az ASUS termékének második generációs változatához hasonlóan 8,9 hüvelykes kijelzővel kerül a boltokba.

Az Acer új noteszgépének technikai paramétereit egyelőre még homály fedi, ezekről a gyártó még nem tett közzé ismertetőt, annyi azonban gyanítható, hogy a kétféle kiszerelésben érkező notebookok 1,6 gigahertzes Intel Atom szívet kapnak. Az ASUS Eee PC következő generációját szintén két gép képezi majd, megjelenésük április-május közé tehető 400 és 500 dollár környéki végfelhasználói áron. Ezeket szorosan követhetik -- bár május előtti megjelenésre biztosan nem számíthatunk -- az Acer kisgépei várhatóan alacsonyabb, 350-400 dolláros áron.

Az Acer gépek 8,9 hüvelykes kijelzőivel kapcsolatban a 800 x 480 képpontos felbontás már szinte biztosnak mondható, és ahogy az Eee PC-hez, úgy az Acer noteszeihez is a tajvani, a korábban Acer érdekeltségű AU Optronics szállítja a paneleket, bár az Eee PC-k egy része a kínai CPT (Chunghwa Picture Tubes) paneljeivel is forgalomba kerül.

A következő generációs Eee PC kijelzője érintésérzékeny lesz, mely a noteszek árát mindössze tíz dollárral drágítja. Az érintésérzékeny kijelző a már jól megszokott rezisztív típusú lesz, ne gondoljunk az elegánsabb kapacitív megoldásra, amelyet például az Apple alkalmaz az iPhone mobilokban, vagy a HTC a Touch okostelefon-változatokban. Arról, hogy az Acer gépe rendelkezik-e majd ezzel a kiegészítéssel, még nem adott ki közleményt a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról