Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 25. 12:51

Új funkciókkal bővül a Fujitus Siemens szerverfelügyeleti megoldása

Áprilistől lesz elérhető a Fujitsu Siemens Primergy ServerView Suite új, Server Management Suite-tal kiegészített változata, amely már virtuális és fizikai szervereket, tárolókat és hálózati eszközöket is kezel egyetlen, központosított felületen.

[HWSW] Áprilistől lesz elérhető a Fujitsu Siemens Primergy ServerView Suite új, Server Management Suite-tal kiegészített változata, amely már virtuális és fizikai szervereket, tárolókat és hálózati eszközöket is kezel egyetlen, központosított felületen.

A szoftverben négy önálló nézet választható ki az adatközpontok legfontosabb felügyeleti teeendőihez (telepítés, elemzés, integráció, üzemeltetés) igazodva. "A továbbfejlesztett Prmiergy ServerView Management Suite segítségével a felhasználók könnyebben és gazdaságosabban tudják kezelni a többrétegű struktúrát, mivel a megoldás központosítja és egységesíti a virtuális és fizikai erőforrások -- szerverek, tárolók és hálózati elemek -- felügyeletét és figyelését" -- mondta ens-Peter Seick, a Fujitsu Siemens Computers EMEA nagyvállalati szerverüzletágának alelnöke.

A ServerView Deployment Manager és a ServerView Installation Manager lehetővé teszik az operációs rendszerek, a meghajtóprogramok és az egyes rendszerekre illetve az adatbázis-környezetre jellemző image-ek telepítését. A ServerView Suite integrált ServerView Storage Manager a tárolók adminisztrációját hivatott egyszerűsíteni, szabványos SMI-S interfésze a Fujitsu Siemens FibreCAT tárolók mellett természetesen más szállítók megoldásaival is együttműködik.

A Server Management Suite segítségével a vállalatok csökkenthetik az adatközpontjaik fogyasztását, ezáltal költséget takaríthatnak meg -- ígéri a Fujitsu Siemens. A korábbi fogyasztásszabályozási lehetőségeket kiegészítő fogyasztásfigyeléssel az adminisztrátor több szerver fogyasztását tudja figyelni és rögzíteni egy adott időszakban. A Primergy szerverek egyes komponenseit a felhasználók önállóan is karbantarthatják, ami csökkenti a szervizköltséget. A koncepciót a központi szerverfelügyeleti megoldás is támogatja: megkönnyíti a felhasználó számára a hibás szerverkomponens azonosítását és online rendeléssel segíti a cserét.

A kibővített ServerView Suite kompatibilis a HP, a Tivoli, a BMC és a CA elterjedt nagyvállalati megoldásaival, és átfogó funkciókat kínál a Primergy szerverek Microsoft System Center, HP Systems Insight Manager vagy Nagios környezetbe integrálásához. Az együttműködést segítő előkonfigurált integrációs eszközök megkönnyítik a ServerView csomag beillesztését a fenti felügyeleti rendszerekbe.

A megújult ServerView Suite pénzügyi szempontból is vonzó, a Fujitsu Siemens Computers ugyanis ingyenesen biztosítja ügyfeleinek a telepítést, a rendszerfigyelést, az adminisztrációt, a távfelügyeletet és a fogyasztásszabályozást támogató általános felügyeleti funkciókat, valamint a Primergy integrációs csomagok többségét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról