Szerző: Bányai György

2008. március 26. 15:41

Más kezén SMS-t írni? Bőrhatású LG mobiltelefon

A mobiltelefongyártók az újabbnál újabb technikai újdonságok beépítésén kívül a kényelmesebb használatért is egyre többet tesznek, bár az LG legújabb, bőrhatású billentyűzete megoszthatja a közvéleményt.

[HWSW] A mobiltelefongyártók az újabbnál újabb technikai újdonságok beépítésén kívül a kényelmesebb használatért is egyre többet tesznek, bár az LG legújabb, bőrhatású billentyűzete megoszthatja a közvéleményt.

Az LG SH240 mobilja olyan billentyűzetet kapott, mely érintéskor az emberi bőrt juttathatja a használója eszébe. A készülék nagy valószínűség szerint távol marad majd azok zsebétől, akik a szeretteiken kívül tartózkodnak a fizikai érintkezéstől, legfőképp akkor, ha a megérintendő személy alacsonyabb hőmérsékletű a megszokottnál. Az SH240 nem melegíti 36 fokra az amúgy emberi bőrt idéző billentyűzetét, így sokakból akár még borzongást is kiválthat.

A billentyűzet szilikonja alatt mai technika lapul, a mobil alkalmas a HSDPA adatkapcsolatra, így gyorsan böngészhető segítségével az internet. A használó szórakoztatásáról MP3 lejátszó gondoskodik, a lejátszandó zeneszámok, valamint a két megapixeles kamera által készített képek MicroSD memóriakártyára kerülhetnek, az ezt fogadó réssel a mobilt felszerelték a tervezők.

LG SH240

A bőrtelefon számítógépes, vagy egyéb mobillal kiépítendő kapcsolata Bluetooth 2.0 adóvevővel valósítható meg. A telefon metrótérképet és szótárat is tartalmaz, jelenleg egyedül a koreai piacra testreszabva, ahol 400 dollárnyi összegért vásárolhatja meg a tapintásától nem idegenkedő felhasználó. Csak remélni tudjuk, hogy a hosszabb használat során a billentyűzeten keletkező sérülésekről senkinek sem az elsősegély-láda -- rosszabb esetben akár a Terminator sorozat egy epizódja -- jut majd eszébe, mely elveheti a kedvet az ápolásra épp nem szoruló mobil használatától.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról