Szerző: Bányai György

2008. március 18. 16:47

Egy feltöltéssel száz órán át zenél a Panasonic MP3-lejátszója

A Panasonic bejelentette legújabb SD-kártyás zenelejátszóját, mely egyetlen feltöltéssel több mint négy napnyi folyamatos működést kínál. Az igazán alacsony fogyasztású készüléket aktív zajszűrővel is kiegészítették.

[HWSW] A Panasonic bejelentette legújabb SD-kártyás zenelejátszóját, mely egyetlen feltöltéssel több mint négy napnyi folyamatos működést kínál. Az igazán alacsony fogyasztású készüléket aktív zajszűrővel is kiegészítették.

A Panasonic SV-SD870N saját memóriával nem rendelkezik, a tárolást a mérnökök hétköznapi SD memóriakártyára bízták, ebből egy kettő gigabájtos változatot mellékelnek a készülék mellé, amely egészen 16 gigabájtig képes az SDHC változatokkal is szóbaállni. A lejátszó AAC, WMA, valamint MP3 formátumú állományokat tesz hallhatóvá.

A 35,0x90,7x11,4 milliméteres, 40 grammos SV-SD870N USB 2.0 porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. A beépített akkumulátor feltöltése három óra alatt végbemegy, ezután a készülék akár száz órán keresztül is képes szórakoztatni használóját. Ez az időtartam, majdnem a felére esik vissza, ha aktiváljuk a zajcsökkentőt, mely 83 százaléknyit képes elnyelni a környezeti zajokból, ennek használata mellett az akku 60 órányi üzemidőre elegendő.

Panasonic SV-SD870N
Panasonic SV-SD870N

A lejátszó képes a hangfelvételek készítésére is, ezt 128, 96 és 64 kbit/s minőségben nyújtja, függően attől, hogy a felvételi idő hossza, vagy épp a minőség fontosabb. A kezdetben 30 ezres havi darabszámban gyártott Panasonic SV-SD870N április 18-án jelenhet meg a piacon leghamarabb, áráról még nincs információnk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról