:

Szerző: Bányai György

2008. március 11. 16:40

Fotók a Panasonic tavaszi fényképezőgép- és videokamera kollekciójáról

A Panasonic ma hazánkban is bemutatta ezévi tavaszi kollekcióját. A bemutató során Czinke Csaba, a Panasonic South-East Europe Kft. képviseletében leginkább az egyre felhasználóbarátabbá váló fényképezőgépek sokoldalúságáról, illeve a videokamerák rögzítési módjában tapasztalható piaci változásokról, illeve a HD terjedéséről beszélt.

[HWSW] A Panasonic ma hazánkban is bemutatta ezévi tavaszi kollekcióját. A bemutató során Czinke Csaba, a Panasonic South-East Europe Kft. képviseletében leginkább az egyre felhasználóbarátabbá váló fényképezőgépek sokoldalúságáról, illeve a videokamerák rögzítési módjában tapasztalható piaci változásokról, illeve a HD terjedéséről beszélt.

A Panasonic Lumix fényképezőgép-sorozatába sorra szivárognak be a fényképezést könnyítő funkciók, amelyek a fotózáshoz kevésbé értők válláról még a témaautomatikán belüli válogatást is levehetik, a fényképezőgép teljesen automata üzemmódban is képes öt különböző fotózási közülményhez igazítani a beálításokat. Megfigyelhető az újdonságoknál a kezdő gyújtótávolság szélesedése is, 25-28 milliméter sokkal gyakrabban fordul elő, mint a pár éve, vagy akár a tavaly látott 35-39 milliméteres általános legtágabb látószög.

A Lumix sorozat a belépőszintű árbajnokoktól a sokoldalú, tízszeres közelítést adó TZ-sorozatig teljesen frissült, utóbbinál az új nyolc megapixeles TZ4 és a kilenc megapixeles TZ5 esetében is 28 millimétertől induló látószöget és ebből adódóan kicsit visszafogottabb maximális nagyítást kapunk, amely a sor első modelljében a TZ1 esetében még kisebb befogást jelentő 35 milliméter volt.


Panasonic tavaszi kollekció


Katt a képre a nagyobb méretért

A videokamerák esetében is a legfőbb hangsúly az intelligens funkciókon volt, ezek közül érdekesnek mondható a véletlen talajfilmezés során felvett értéktelen anyagot eltávolító megoldás, amely unalmas percektől mentheti meg a gyanútlan nézőt, ha a felvétel befejeztekor a kamera továbbfilmezte a kirándulás során a szandál alatt taposott földutat, vagy az óvárosok macskaköveit. Az arcok kisimulása nem csak a nézőknél, hanem a felvett anyagon szereplők között is megfigyelhető, erre az új feldolgozó processzor munkája is hatással lehet.


Panasonic tavaszi kollekció


Katt a képre a nagyobb méretért

Az új videokamerák között látható volt egy SD/SDHC kártyára rögzítő, másfél méterig vízálló modell is, amely 1,2 méterről történő (véletlen) leejtést is képes túlélni. A 2007-es évben a merevlemezes kamerák taroltak a piacon, a Panasonic ebben az évben a memóriakártyás egységek húzótermékké történő felzárkózását várja. E két termékcsoport kiegészítőjeként egy nagyon kicsi, hordozható DVD író is bemutatkozott, mely segítségével a kamerákon tárolt filmanyagok írhatók ki DVD-re számítógép közbeiktatása nélkül, emellett a kamera láncbaillesztésével e filmek lejátszása is megoldható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.