Szerző: Bányai György

2008. március 11. 11:25

Új kiegészítő érkezik az Optimus Maximus OLED kijelzős billentyűzethez

Az Art. Lebedev stúdió OLED-kijelzős billentyűzetének új kiegészítője érkezik a piacra és kicsiben ugyan, de ízelítőt adhat a méregdrága billentyűzet képességeiből, mert a vezeték nélküli Optimus mini three 3.0 hétköznapi billentyűzethez társítva is képes működni.

[HWSW] Az Art. Lebedev stúdió OLED-kijelzős billentyűzetének új kiegészítője érkezik a piacra és kicsiben ugyan, de ízelítőt adhat a méregdrága billentyűzet képességeiből, mert a vezeték nélküli Optimus mini three 3.0 hétköznapi billentyűzethez társítva is képes működni.

Az Art. Lebedev Optimus Maximus billentyűzet minden egyes gombjának vékony, átlátszó plasztikja alatt egy-egy apró színes kijelző található, mely az aktuális funkcióknak, pillanatnyi igényeknek megfelelően változtathatja feliratát. A lenyomott SHIFT billentyűre nagybetűkre válthatnak a feliratok, ahogyan a funkciómódosító Alt Gr-re is megjelenhetnek a speciális karakterek.

Programok makrói, játékok vezérlőgombjai bukkanhatnak fel az apró kijelzőkön az éppen aktuális alkalmazásnak, funkciónak megfelelően. Akár a teljes feliratozás megváltozhat a billentyűzetkiosztáshoz illeszkedve, egyetlen szempillantás alatt. Bár a beviteli eszköz használata szokást igényel, hiszen a kijelzők helyigénye minden gombot a szokásosnál nagyobbá tesz, -- emiatt közelebb is vannak egymáshoz -- a legnagyobb gondot a vételár jelenti, amely nem kevesebb mint 1564 dollár.

Az Optimus mini e drága termék képességeit három gombra redukálja, de ezzel a hárommal is ízelítőt ad a billentyűzet képességeiből, vagy ha jobban tetszik, az "Optimus Maximus érzésből". Az Optimus mini three OLED-kijelzője három részre tagolt és a rajta megjelenő feliratok változhatnak, éppúgy, mint az Optimus Maximuson. A kezelőszoftver a tájoláson is változtathat, függőleges és vízszintes irányban egyaránt olvashatóak a fontosabb, megjeleníteni kívánt információk, vagy a gyakran használt parancsikonok.

A jelenleg megvásárolható Optimus mini three 2.0
A jelenleg megvásárolható Optimus mini three 2.0

Csak példaként: egy prezentációt tartó személy a bemutatóját vezérelve a kezében tartott mini three 3.0-án láthatja a következő diát a meglévőn és a legutóbb megjelenítetten kívül, de természetesen emellett számos alkalmazás kezelhető a megszokottnál kényelmesebben. A jelenleg megvásárolható, USB-s Optimus mini three 2.0 153 dolláros vételárából következtethető, hogy a vezeték nélküli 3.0-ás változat is a prémiumtermékek közé érkezik, de az árával és a piacra kerülés dátumával kapcsolatban még nem tudhatunk konkrétumot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról