:

Szerző: Bányai György

2008. március 5. 16:20

A D-Link új hálózati adattárolót mutatott be a CeBIT-en

A D-Link Hannoverben, a CeBIT-en mutatta be legújabb, négy Serial ATA csatolójú merevlemezt fogadni képes DNS-343 hálózati háttértárolóját. Az adatbank FTP-szerverként is üzemeltethető, ezért a rajta tárolt adatok az interneten keresztül is elérhetők.

[HWSW] A D-Link Hannoverben, a CeBIT-en mutatta be legújabb, négy Serial ATA csatolójú merevlemezt fogadni képes DNS-343 hálózati háttértárolóját. Az adatbank FTP-szerverként is üzemeltethető, ezért a rajta tárolt adatok az interneten keresztül is elérhetők.

A DNS-343 technikai beállításairól és a merevlemez kapacitásával kapcsolatos információkról a burkolaton található OLED-kijelzőn is tájékozódhatunk. A hálózati tároló igen biztonságos RAID5 technológiát is kínál a megnövelt sebességű adatátvitelhez, mely megelőzi a merevlemezek meghibásodása okozta adatvesztést. A DNS-343 elsősorban a kis- és középvállalkozások igényeinek felelhet meg.

A hálózati fájlszerver akár gigabites sebességgel is csatlakozhat a helyi hálózat vérkeringésébe, tartalmaz egy nyomtató- és egy USB2.0 portot, az FTP üzemmód mellett rendelkezik iTunes támogatással és UPnP kompatibilis. Az adattároló Windows, Linux és Mac operációs rendszerek alatt egyaránt üzemeltethető. A négy meghajtóhellyel akár 4 terabátjnyi kapacitás is elérhető

A készülék négy működési módot nyújt, a “Just a Bunch Of Disks” (JBOD) minden meghajtót összekapcsolva egyetlen nagy lemezzé alakítja át. A RAID0 azonos méretű, egymással kapcsolatban álló blokkokra osztja a merevlemezt, így biztosítva a lehető leggyorsabb olvasási és írási sebességet. A RAID1 1:1 arányú képet tükröz minden lemezről a mellette levőre. A megnövelt adatátvitelt biztosító RAID5 mód ötvözi a RAID 0 és RAID 1 előnyeit.

D-Link DNS-343
D-Link DNS-343

A D-Link adattárolója Microsoft Active Directory Server-hez is csatlakoztatható. Az irányítói szintű engedély kijelölése megvédi a fontos adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől, ezzel a módszerrel lehetővé válik, hogy csak a jogosult felhasználók férjenek hozzá a számukra elhelyezett információhoz.

A DNS-343 telepítése egyszerű: a mellékelt D-Link Easy Search Utility szoftver felismeri az eszközt a hálózaton, és csatlakoztatja a meghajtókat, néhány lépés után pedig automatikusan megjelenik a DNS-343 hálózati forrásként. A mellékelt háttérmásoló szoftver lehetővé teszi az adatok kézi, folyamatos és ütemezett adatmentést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.