Szerző: Bizó Dániel

2008. március 3. 19:17

Fejlesztette gerinchálózatát az Externet

Hálózatfejlesztést végzett az Externet, amit előfizetői számának emelkedésével magyaráz. A cég BIX-kapcsolatának sávszélességét 10 gigabit/másodpercesre, míg külföldi vonalát 2 gigabitesre növelte. A szolgáltató a forgalom további növekedésének lekezelésére egy nagyteljesítményű Cisco routert is vásárolt.

[HWSW] Hálózatfejlesztést végzett az Externet, amit előfizetői számának emelkedésével magyaráz. A cég BIX-kapcsolatának sávszélességét 10 gigabit/másodpercesre, míg külföldi vonalát 2 gigabitesre növelte. A szolgáltató a forgalom további növekedésének lekezelésére egy nagyteljesítményű Cisco routert is vásárolt.

Az ADSL-ügyfélbázisának bővítésére összpontosító Externet előfizetőinek száma idén meghaladja az 50 ezret, írja a cég közleményében, amivel elérik és meghaladják már a hosszútávú versenyképességhez szükséges kritikus tömeget. A tőzsdei bevezetésre készülődő vállalat az elmúlt hónapok során bekebelezte a VIVANET-et, valamint a TVnet nagyjából 10 ezer ADSL-előfizetőjét is átveszi. Az előfizetők megfelelő tömege és földrajzi koncentrációja előfeltétele a gazdaságos működésnek és a későbbi befektetéseknek, melyet például a nemrég elindított hurokátengedéses szolgáltatások, VDSAL vagy IPTV követelnek.

Az ügyfélszám növelésével szükségessé vált az Externet gerinckapcsolatainak fejlesztése is. A BIX és külföldi hozzáférés bővítése mellett a szolgáltató egy Cisco 7600 routert is telepített, mely másodpercenként akár 720 gigabit forgalom lekezelésére is képes -- ez a kapacitás vélhetően hosszú évekig elegendő lesz még folyamatos növekedés mellett is. Az Externet tavaly 2 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 30 százaléknál nagyobb növekedést jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról