Szerző: Bányai György

2008. február 27. 13:49

A Sony új vezeték nélküli hangtovábbítási szabványt jelentett be

A Sony Las Vegasban bejelentette, hogy a létező vezeték nélküli szabványokat félretolva új megoldással köti össze szórakoztató elektronikai termékeit. Az új kábelmentes összeköttetési mód az S-AIR nevet kapta.

[HWSW] A Sony Las Vegasban bejelentette, hogy a létező vezeték nélküli szabványokat félretolva új megoldással "köti" össze szórakoztató elektronikai termékeit. Az új kábelmentes összeköttetési mód az S-AIR nevet kapta.

Az S-AIR vezeték nélküli hangtovábbító megoldás, melynek installációjakor elfeledhetőek a bonyolult titkosítással, illetve IP-címmekkel kapcsolatos beállítások. A Sony főberendezéstől a kliensekig akár 50 métert is megtehet a légtérben a jel olymódon, hogy közben a végpontokat csak a fali konnektorból kell árammal ellátni. Az S-AIR jól használható például házimozi-rendszerekben, vezeték nélkül kapcsolva a hangszórókat a lejátszóhoz, miközben nem interferál más otthoni készülékek jeleivel.

"A több szobát összekötő hangrendszerek telepítése felkészült, profi szakembereket igénylő, bonyolult feladat, ezáltal költséges is, de most megfizethető, egyszerű alternatívát adunk az arra igényt tartóknak." -- mondta el a technológia bejelentésének kapcsán Brennan Mullin a Sony digitális képalkotás- és audio divíziók audiotermékeinek felelőse.

Sony S-AIR vezetéknélküli megoldás
Sony S-AIR vezetéknélküli megoldás

Az S-AIR rendszerek alappillérei a központi egységhez kapcsolható 8 wattos hangszóróval is ellátott 120 dolláros Air Station jelfogó-hangszórók, melyekből egy rendszerbe maximum négy kapcsolható. Ezek az egységek a kisebb szobákban ébresztőóraként is működhetnek. A technológiát a HDX576WF 5.1 hangszórós, 5 darab DVD befogadására alkalmas otthoni szórakoztató központ is támogatja, melynek S-AIR opció-, valamint e vezeték nélküli technológiát alkalmazó hátsó hangszórópár nélküli ára 500 dollár helyett 275 dollár körül alakul majd márciustól. A csupasz változat külön megvásárolandó készlet segítségével később is fejleszthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról