Szerző: Ady Krisztián

2008. február 26. 10:51

Bezár a DivX videomegosztója, a Stage6

A DivX Networks bejelentette, hogy február 28-án bezárja saját videomegosztó szolgáltatását, a Stage6-et. Az oldalra már tegnap sem lehetett újabb videókat feltölteni, kedvenc videóinkat pedig jobb ha a hátralévő napokban archiváljuk, azok ugyanis három nap múlva eltűnnek az internetről.

[HWSW] A DivX Networks bejelentette, hogy február 28-án bezárja saját videomegosztó szolgáltatását, a Stage6-et. Az oldalra már tegnap sem lehetett újabb videókat feltölteni, kedvenc videóinkat pedig jobb ha a hátralévő napokban archiváljuk, azok ugyanis három nap múlva eltűnnek az internetről.

A DivX Networks egyszerűen nem vállalta tovább a rendszer üzemeltetését, az azzal járó anyagi és egyéb terheket. Bár a Stage6 nem váltotta be végül a hozzá fűzött reményeket, számos területen meglepetést okozott nem csak a vállalatnak, a felhasználóknak is. A DivX kodeket használó, saját beépülő videolejátszón keresztül működő rendszer kiváló minőségű anyagok terjesztését tette lehetővé, így gyorsan nagy népszerűségre tett szert -- a jelek szerint azonban mégsem elég nagyra.

A Stage6 további üzemeltetésével kapcsolatban a vállalat több lehetőséget is megvizsgált tavaly nyár óta, végül azonban úgy döntöttek, nem adják más kezébe, vagy nem szervezik külön cégbe az oldal üzemeltetését, hanem inkább bezárják.

A többi videomegosztó szolgáltatással megegyezően működő, kereshető, címkézhető Stage 6-ben a feltöltők árat is meghatározhattak videóikhoz, így áruba bocsáthatták saját felvételeiket, szerkesztett videóikat. A digitális jogkezelő rendszerrel védett, megvásárolt DivX állományokat nem csak számítógéppel, hanem DivX Certified logóval ellátott hordozható eszközökkel, illetve CD-re vagy DVD-re kiírva ezzel a minősítéssel ellátott asztali DVD-lejátszókkal is meg lehetett, lehet tekinteni.

DivX Stage6

A DivX Stage6-on nagy gondot fordítottak a pornográf és más módon sértő, illetve jogvédett tartalom szűrésére, ilyen anyagok elhelyezésére és megosztására elméletileg nem volt lehetőség. Gyakorlatilag számos sorozat egy-egy epizódja is letölthető, megtekinthető volt kifejezetten jó minőségben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról