:

Szerző: Bányai György

2008. február 21. 16:10

Az iPod shuffle hízott, az 1 GB-os ára pedig 15 ezer forint alá esett

Az Apple a közelmúltban jelentette be, hogy iPhone mobiljába a korábbi memória kétszeresét, 16 gigabájtot épít, az iPod touch-ba pedig ennek is a kétszeresét, 32 gigabájtot. A frissülés most a legkisebb, kijelző nélküli modellt, az iPod shuffle-t is elérte.

[HWSW] Az Apple a közelmúltban jelentette be, hogy iPhone mobiljába a korábbi memória kétszeresét, 16 gigabájtot épít, az iPod touch-ba pedig ennek is a kétszeresét, 32 gigabájtot. A frissülés most a legkisebb, kijelző nélküli modellt, az iPod shuffle-t is elérte.

Az Apple 49 dollárra csökkentette jelenleg kapható, egy gigabájtnyi zenei állomány tárolására alkalmas lejátszójának, az iPod shuffle-nak fogyasztói árát, amely hazai viszonylatban 14400 forintos vételárat jelent. Bár az Apple hazai weboldalán még a 23990 forintos árat találjuk, a kiszállítások már a mai napon is az új áron történtek, függetlenül attól, hogy a megrendelés még a drágább ár ismeretében került elküldésre.

A shuffle két gigabájtos változatára még várnunk kell, de az Apple magyar weboldalán található információs telefonszám felhívásakor a telefonos ügyintéző elmondta, hogy bár a termék egy-két héten belül érkezik csak hazánkba, azokból a piacokból kiindulva, amelyek már ismerik e két gigabájtos modell árát, előrejelezhető, hogy nagyjából a korábbi egy gigabájtos árán, vagy ezalatt kicsivel lesz majd megkapható.

Az iPod Shuffle különleges jellemzője, hogy kijelzőt nem tartalmaz. Ennek hiányát az Apple a shuffle névvel ellensúlyozta, amely egyben utal a véletlenszerű lejátszás-üzemmódra is, de erre szinte mindegyik olcsóbb, és emellett kijelzővel is ellátott MP3 lejátszó alkalmas. Az övcsipesszel ellátott shuffle tömege az egy és a két gigabájtos változat esetében egyaránt 15 gramm, mérete 41,2x27,3x10,5 milliméter, utóbbi vastagságra utaló adat a az említett csipesz és a fülhallgató csatlakozója nélkül akár felezhető is.

iPod Shuffle
iPod Shuffle

Az iPod shuffle használatához USB 2.0 porttal, legalább Mac OS X 10.4.8 és iTunes 7.4 szoftverrel ellátott Mac számítógép, vagy USB 2.0 porttal és legalább Windows Vista, vagy Windows XP Home, illetve Professional (Service Pack 2) és iTunes 7.4 vagy újabb szoftverrel ellátott Windows rendszerű PC szükséges.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.