Szerző: Ady Krisztián

2008. február 13. 14:49

A hazai internetelőfizetők fele az elmúlt két évben csatlakozott a világhálóhoz

A tavalyi évben összességében 33 százalékkal, 1 millió 325 ezerre nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a vezetékes szélessávú hozzáférések száma. A telefonvonalon nyújtott ADSL-előfizetések száma egy év alatt 21,5 százalékkal 745 ezerre, míg az összes kábelmodemes hozzáférés száma ennél nagyobb mértékben, közel 53 százalékkal 580 ezerre növekedett.

[HWSW] A tavalyi évben összességében 33 százalékkal, 1 millió 325 ezerre nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a vezetékes szélessávú hozzáférések száma. A telefonvonalon nyújtott ADSL-előfizetések száma egy év alatt 21,5 százalékkal 745 ezerre, míg az összes kábelmodemes hozzáférés száma ennél nagyobb mértékben, közel 53 százalékkal 580 ezerre növekedett.

A vezetékes internetre szinte pontosan ugyanannyival többen fizettek elő 2007-ben, mint 2006-ban: tavaly is több mint 330 ezerrel bővült a szolgáltatók ügyfélköre. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évben folytatódott a szélessávú internet térhódítása, és jelenleg Magyarországon az ügyfelek több mint fele az elmúlt két évben lépett a szélessávú internetelőfizetők táborába.

2007 decembere is a papírforma szerint alakult: a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma 3,4 százalékkal 414 ezerre, míg a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 2,1 százalékkal 745 ezerre emelkedett. A szélessávú hozzáférések száma december végén 1 millió 158 ezer volt, az egy hónappal korábbi 1 millió 130 ezer után.

Vezetékes gyorsjelentés 2007. december

A vezeték nélküli hozzáféréseket nem számolva a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor közel 1,325 milliós. Mindez azt jelenti, hogy az egyre népszerűbb mobil-szélessávval és az egyéb vezeték nélküli technológiákkal együtt Magyarországon a lakosság legalább 17-20 százaléka rendelkezik valamilyen, a szélessávú hozzáférést lehetővé tevő előfizetéssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról