Szerző: Bányai György

2008. február 7. 12:32

Az Ericsson új mobilplatformja forradalmasíthatja a mobil eszközöket

A Ericsson bejelentette új lehetőségekkel kecsegtető következő generációs multimédiás platformját. Az U500 platform az aládolgozó három processzorral és erős multimédiás alrendszerrel nagymértékben szélesítheti a hordozható eszközökben elérhető lehetőségek skáláját, illetve lehetővé teszi újak bevezetését is.

[HWSW] A Ericsson bejelentette új lehetőségekkel kecsegtető következő generációs multimédiás platformját. Az U500 platform az aládolgozó három processzorral és erős multimédiás alrendszerrel nagymértékben szélesítheti a hordozható eszközökben elérhető lehetőségek skáláját, illetve lehetővé teszi újak bevezetését is.

Az U500 mobilplatform az Ericsson válasza az összetett multimédiás lehetőségek iránti egyre növekvő igényre. Az új platform a jövő mobiltelefonjaiban válik majd elérhetővé a tömegek számára és lehetővé teszi, hogy ezek a készülékek 12 megapixeles kamerával, nagyfelbontású kijelzővel (WVGA), 3D kezelőfelülettel rendelkezhessenek, valamint maradéktalanul megfelelhessenek a mobiltévézés által megkívántaknak is.

Az Ericsson platformjára nagy részletgazdagsággal megáldott, a ma létezőekénél jobb grafikával ellátott 3D-s játékok írhatók, természetesen ezek mellé CD-minőségű hang társulhat. Az U500 erejét a nem kevesebb mint három ARM11 processzor, valamint egy fejlett multimédiás alrendszer adja, egyetlen chipre integrálva, amelynek gyártása alacsony költségekkel tervezhető.

Ez a chip tartalmazhatja az ARM Mali200, programozható OpenGL ES 2.0 grafikus magot is, amely a gyors, jó minőségű grafikát alacsony fogyasztás mellett képes szolgáltatni. Az Ericsson U500 mobil plaformjának kereskedelmi elérhetősége 2009 első, vagy második negyedévében várható. "Az U500 erőteljes multimédia platform nagy teljesítménye, grafikai lehetőségei, illetve használhatósága miatt az azt alkalmazó eszköz mobil számítógéphez inkább hasonlítható, mint a ma mobiltelefonjaihoz. Az U500-zal az Ericsson megtarthatja vezető helyét a multimédia piacon a következő évben is" - mondta Robert Puskaric, az Ericsson mobilplatform üzletágának vezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról