Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 4. 11:38

Mobiltelefonnal jelentkezik a navigációs eszközeiről ismert Garmin

Mobiltelefont dob piacra a navigációs berendezéseiről ismert Garmin, a termékből természetesen nem hiányozhat a GPS sem. A készüléket a jövő heti Mobile World rendezvényen mutatják be először a nagyközönségnek.

[HWSW] Mobiltelefont dob piacra a navigációs berendezéseiről ismert Garmin, a termékből természetesen nem hiányozhat a GPS sem. A készüléket a jövő heti Mobile World rendezvényen mutatják be először a nagyközönségnek.

A második félév során piacra kerülő Nüviphone a vállalat népszerű Nüvi termékeiről kapta a nevét. A 3,5" érintőkijelzős telefonban természetesen helyet kapott egy GPS-vevő és a hozzá tartozó szoftver, emellett webböngésző és a szokásos személyes információkezelő (naptár, címlista, stb.) alkalmazások sem hiányozhatnak belőle, de zenelejátszásra, filmnézésre is alkalmas lesz a Nüviphone, amivel akár fotókat is készíthet a tulajdonos. A képekhez a készítésük koordinátáit automatikusan eltárolja a telefon.

A Nüviphone mindent tud majd, amit a Garmin autós navigációs eszközeitől megszoktunk, de olyan szolgáltatásokkal egészítik ki, amelyek a mobil adatátvitel lehetőségén alapulnak. A webböngésző mellett ezek egyike lesz a Google Local Search, amelynek találatai az adott pozíciótól függően változnak. Az adatokat Wi-Fi vagy HSDPA hálózaton töltheti le a tulajdonos.

Garmin Nüviphone

A Nüviphone olyan érdekes képességekkel is rendelkezik, mint az autó helyének automatikus rögzítése. Ahogy a tulajdonos kiszedi a telefont az autós tartóból, a készülék rögzíti a koordinátákat, így aztán később a tulajdonos egyszerűen visszatalálhat a járműhöz. A készüléket az autós tartóba helyezve egyből elindul a navigációs szoftver, a telefon pedig átvált kihangosítós üzemmódra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról