Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 31. 10:53

Képzett programozókat keres prágai irodájába az Opera

Prágában nyit irodát a böngészőjéről ismert norvég Opera Software. A cég képzett programozókat és teszelőket keres , akik közreműködnének a böngésző különféle változatainak fejlesztésében. A prágai irodát Jozef Kosoru vezeti majd, aki korábban az Opera oslói főhadiszállásán dolgozott.

[HWSW] Prágában nyit irodát a böngészőjéről ismert norvég Opera Software. A cég képzett programozókat és teszelőket keres, akik közreműködnének a böngésző különféle változatainak fejlesztésében. A prágai irodát Jozef Kosoru vezeti majd, aki korábban az Opera oslói főhadiszállásán dolgozott.

Jon von Tetzchner, az Opera elnök-vezérigazgatója és társalapítója szerint a böngésző jó piaci pozíciókkal rendelkezik a térségben, Csehországban például a PC-ről internetezők 5 százaléka használja, a mobiltelefonokon viszont még ennél is nagyobb a részesedése, az Opera közleménye szerint az országban többszázezerre tehető az Opera mobil változatának felhasználói bázisa. A régióban egyébként tényleg meglepően elterjedt az Opera, Oroszországban például a netezők 16 százaléka használja, de a balti államokban is 5-6 százalékos a részesedése. "Nagyon fontos a számunkra hogy jelen legyünk a helyi piacokon és szorosan együttműködjünk az üzleti partnerekkel, valamint támogassuk a hűséges felhsználóinkat" -- mondta a jelenleg Prágában tartózkodó Tetzchner.

A PC-ken az Opera perifériára szorult az Internet Explorer és a Firefox csatája közepette, a részesedése mindössze 3-4 százalék közé tehető. Ennél sokkal sikeresebbek a mobil változatok, az okostelefonokra (Symbian, Windows Mobile) készült Opera Mobile, valamint a javás Opera Mini, utóbbi megtalálható a T-Mobile készülékeiben is web'n'walk néven. Opera böngésző teljesít szolgálatot a Nintendo DS és Wii konzoljában is, valamint több szórakoztató-elektronikai készülékben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról