Szerző: Ady Krisztián

2008. január 24. 12:18

Új bajnokot avathatunk az Olympus digitális fényképezőgépében

Fel kell kötniük a gatyájukat a konkurens gyártóknak, ha versenyezni akarnak az Olympus legújabb ultrazoomos digitális fényképezőgépével, az SP-570 UZ átlépve az eddigi 18x-os maximális értéket 20x-os átfogású, nagylátószögű (35-re átszámolva 26-520 mm) optikával rendelkezik. A neves gyártó további csúcstechnológiát pakolt az ultrazoom mellé.

[HWSW] Fel kell kötniük a gatyájukat a konkurens gyártóknak, ha versenyezni akarnak az Olympus legújabb ultrazoomos digitális fényképezőgépével, az SP-570 UZ átlépve az eddigi 18x-os maximális értéket 20x-os átfogású, nagylátószögű (35-re átszámolva 26-520 mm) optikával rendelkezik. A neves gyártó további csúcstechnológiát pakolt az ultrazoom mellé.

Tükörreflexeseket idéz

A készülékben kettős képstabilizáló rendszer dolgozik, mely jól is jön a maximális zoomtartomány kihasználásakor, de képfeldolgozó áramköre is rendkívül gyors, ugyanis akár 15 kép/másodperces sorozatfelvétel is készíthető a fényképezőgéppel. A gyújtótávolság tovább módosítható adaptergyűrű és telekonverter használatával. A zárkioldó gomb lenyomása előtt rögzített öt kép is elmenthető, így nem maradunk le arról sem, amit egyébként pillanatokkal lekéstünk volna.

A fényképezőgép kijelzője 2,7 hüvelykes, minden irányból jól látható, az automata és manuális (P/A/S/M) vezérlési lehetőségek mellett az SP-570 UZ modellen 22 expozíció-vezérlési program választható, melyek a leggyakrabban előforduló helyzeteknek megfelelően optimalizáltak.Az élesség és zoom állítható az objektíven található gyűrűk segítségével is. Az SP-570 UZ kompatibilis az új Olympus FL-50R és FL-36R vakukkal is, melyek eredetileg az Olympus professzionális digitális tükörreflexes E-3 fényképezőgép-modelljéhez készültek. A fényképezőgép márciusban kerül kereskedelmi forgalomba.

Olympus

Új tagok a µ sorozatban

Frissült a µ sorozat is, az új készülékek napjaink divatorientált fogyasztói igényeihez igazodnak. A µ 840, µ 1010 és µ 1020 5x-ös, illetve 7x-es optikai zoommal, továbbá vékony és elegáns vázzal rendelkezik. A kettős képstabilizáció a kompakt készülékekből sem marad ki és ezeken is 2,7"-es kijelzőn komponálhatjuk meg a képeket. A 8 és 10,1 megapixeles modellekben arcfelismerő technológia is helyet kapott.

>>> Kipróbáltuk: Canon PowerShot SX100IS képstabilizátorral <<<

A µ 840 négy színben lesz kapható, ezüst, fekete, kék és rózsaszín közül választhatunk, míg a µ 1010-nél a rózsaszín kikerült a kínálatból. A µ 1020 csak ezüst és fekete színben vásárolható meg. A készülékek kezelését könnyebbé teszik a sötétben, vagy gyenge fényviszonyok mellett világító gombok, vagy a 38 nyelven megjelenő menü. A belső memória xD-Picture Card memóriakártyával bővíthető.

Az ütés- és vízálló Olympus termékkínálat is bővült, a µ 1030 SW és µ 850 SW rendkívül ellenálló, így védett a leeséssel, víz alá merüléssel és a faggyal szemben is. Az Olympus µ 1030 SW 10 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságig ütésálló, -10°C-ig fagyálló, és 100 kg terhelésig törésálló. Fém burkolata védett a karcolásokkal szemben is. A készüléket 3,6x-es nagylátószögű zoomobjektívvel, 10 megapixeles szenzorra szerelte fel az Olympus.

Olympus

A µ 850 SW ezüst, fekete, kék, sárga és rózsaszín színekben lesz kapható, a készülék 3 méteres mélységig vízálló, 1,5 méteres magasságig ütésálló, és -10°C-ig fagyálló. Ellenálló burkolata mellett a µ 850 SW 8,1 megapixeles érzékelővel és 3x-os optikai zoommal rendelkezik. Ezek a készülékek is rendelkeznek arcfelismerő technológiával és 38 nyelvű menürendszerrel. Mindkét új modell 2008. februárjában kerül forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról