Szerző: Bányai György

2008. január 11. 11:19

Vezeték nélküli hálózatra is kapcsolódhat a Panasonic fényképezőgépe

A Panasonic bejelentette egy vezeték nélküli hálózati csatolóval ellátott digitális fényképezőgép fejlesztését, amely a T-Online hotspotjait használja majd. A típusjelzés nélküli, de láthatóan a Lumix TZ-sorozatba illeszkedő gépet a Las Vegasi CES-en is bemutatta.

[HWSW] A Panasonic bejelentette egy vezeték nélküli hálózati csatolóval ellátott digitális fényképezőgép fejlesztését, amely a T-Online hotspotjait használja majd. A típusjelzés nélküli, de láthatóan a Lumix TZ-sorozatba illeszkedő gépet a Las Vegasi CES-en is bemutatta.

A Matsushita vezeték nélküli kapcsolatra is alkalmas Panasonic fényképezőgépe a Google képmegosztójának, a Picasa Web Albums elérésének érdekében kapja a WLAN-modult. A T-Mobile hotspotjainak használata az első egy évben ingyenes lesz a szórakoztató-elektronikai és a keresőóriás között létrejött megállapodás értelmében. A fényképezőgép segítségével a felhasználó tárhelyét teljes kontroll alatt tarthatja, nem csak feltölteni, hanem törölni és rendezni is képes lesz fotóit a fényképezőgép kijelzőjén. A feltöltés után egy, az album helyét jelző link érkezik, amely ezt követően könnyedén megosztható az ismerősökkel. A T-Mobile hotspotok 12 hónapos ingyenes használata az első csatlakozás időpontjától indul.

A T-Mobile több mint 8500 hotspot üzemeltetője az Egyesült Államokban, amelyek közül jópár a StarBucks kávézókban, illetve a Borders könyv és zeneboltban, valamint szállodákban és a 70 legforgalmasabb repülőtéren került kiépítésre. Joe Sims a T-Mobile szélessávú szolgáltatások üzletágának igazgatóhelyettese bizakodóan nyilatkozott: "A T-Mobile hotspot szolgáltatása töretlenül halad az innováció útján új hidakkal kötve össze az embereket. A T-Mobile hotspotjait a Lumix fényképezőgépekkel használva a felhasználók értékes pillanataikat az eddigieknél jóval egyszerűbben oszthatják meg, szinte azok megtörténtének időpontjában."

A kép illusztráció

Az adatátviteli lehetőségek fényképezőgépekbe történő telepítése nem először valósul meg a Panasonic új fényképezőgépével. Számos példát láthatunk erre, amelyek közül kiemelhetjük a vékony, 7 megapixeles Samsung VLUU i70-et, amely HSDPA-modullal köti össze a fényképezőgép memóriakártyáját és a webes tárhelyet. A Panasonic termékei között is fellelhetünk ilyet: már 1999. nyarán kínált a gyártó olyan terméket, amely két Compact Flash kártyahellyel rendelkezett, amelyekből az egyikbe a memóriakártya, a másikba pedig egy 56,6-os telefonmodem volt csúsztatható. Akkoriban a PV-DC2590 1,3 megapixeles képeket készített.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról