Szerző: Bányai György

2007. december 20. 13:01

A HWSW karácsonyi ajándékötletei: második rész

Már csak pár nap maradt, és itt a karácsony. Azok számára, akik valamiféle kütyüvel lepnék meg ismerősüket, ötletadóként összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, amelyek valamely jellemzőjük miatt eltérnek az átlagtól, vagy áruk meglepően alacsony, és ezért jó vételnek ígérkeznek. Az első után most cikksorozatunk második részét olvashatja a kedves olvasó.

[HWSW] Már csak pár nap maradt, és itt a karácsony. Azok számára, akik valamiféle kütyüvel lepnék meg ismerősüket, ötletadóként összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, amelyek valamely jellemzőjük miatt eltérnek az átlagtól, vagy áruk meglepően alacsony, és ezért jó vételnek ígérkeznek. Az első után most cikksorozatunk második részét olvashatja a kedves olvasó.

Olympus mju700 digitális fényképezőgép

Hazánk elsősorban digitális fényképezőgépeket forgalmazó üzletei közül az egyikben 34900 forintért hozzájuthatunk az Olympus mju700 fényképezőgéphez, amelynek ára már csak csupaszon, az alapkiszerelés esetén is túlzás nélkül lenne nevezhető barátinak, mellé ennyiért még 3-4 ezer forintos bőrtokot, nyakpántot, illetve 4-5 ezer forintos pótakkumulátort is kapunk ráadásként.

A 7,1 megapixeles fényképezőgép háromszoros közelítésre képes optikát kapott, amelynek gyújtótávolsága 37-111 milliméteres tartományban állítható. A készüléket még szemerkélő esőben is használhatjuk, mert a gyártó ellátta a burkolatot a megfelelő tömítésekkel, emiatt nyugodt szívvel hirdetheti időjárásállóként. A gép jellemzői között 1/2,3 hüvelykes CCD képérzékelőt, ISO 64-től 1600-ig beállítható érzékenységet, valamint 2,5 hüvelykes 115 ezer képpontos kijelzőt találunk.

Olympus mju 700

A könnyű kezelhetőségért és a különféle helyzetekre optimalizált beállításokért a 23 fotózási körülményt átfogó témaautomatika felelős, beállításai között a gyertyafényre, tengerpartra, valamint havas tájakra optimalizált programokat is megtalálhatjuk. A 103 grammos, 94,8x55,9x20,4 milliméteres méretekkel rendelkező, A Canon exkluzív IXUS modelljeit idéző kidolgozottságú és anyagválasztású fényképezőgép csak 20 megabájt belső memóriával rendelkezik, egy 1 gigabájtos xD kártya 6400 forint körül vásárolható hozzá az olcsóbb helyeken.

Sony PlayStation Slim hordozható játékkonzol

A játékok kedvelőit örvendeztethetjük meg a Sony PSP vékony változatával, amely 39900 forintét kapható hazánk hipermarketeinek egyikében. Ezért az akciós árért sajnos csak az alapgépet kapjuk, mellé csak az akkumulátort és a töltőt csomagolták, ellentétben a korábbi modellel, amelyhez számos kiegészítőt adott a gyártó.

PlayStation Portable

A korábbinál 30 százalékkal könnyebb játékgép a fő funkcióján túl vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolva internetezésre, a memóriakártyán tárolt multimédia állományok esetében pedig zenehallgatásra és filmnézésre is kiválóan használható. A PSP a Memory Stick Duo (4GB: 14200 forint) kártyán kívül a cég által kifejlesztett Universal Media Disc (UMD) lemezeket is kezeli, amely 60 milliméter átmérőjű és 1,8 Gbyte adat tárolására alkalmas, amelyen számtalan játék érhető már el, akár akciós árakon is.

Revoltec LightBoard II világító billentyűzet

A Revoltec világító billentyűzetével a keménymagos internetezőket lephetjük meg. A LightBoard II 7400 forintért lehetővé teszi, hogy gyér fényviszonyok mellett is böngészhesse kedvenc weboldalait a megajándékozott. Az alapötlet nem új, azonban pár éve jelent meg csak először a mobiltelefonokon már közvetlenül az első modellek esetében fellelhető alapszolgáltatás. A 465x200x28 milliméteres LightBoard II magyar 104 gombos billentyűzet-kiosztással áll a felhasználó rendelkezésére, e gombokat további hat gyorsgomb egészíti ki, illetve a háttérvilágítás kapcsolója.

Revoltec LightBoard II

Samsung Yepp P2 hordozható médialejátszó

A nemrég bejelentett, filmlejátszásra is alkalmas iPod nano árszintjén kapható a jóval többet tudó Samsung Yepp P2 8 gigabájtos változata. A készülék három hüvelykes kijelzője érintésérzékeny, és 480x272 képpontból áll a rajta megjelenő kép. A Yepp P2 szinte az összes populáris zeneformátumot ismeri, de csak saját formátumú filmállományolkat képes lejátszani, amelyeket a készülékhez mellékelt alkalmazással kódolhatunk a forrásanyagból az eredetinél kisebb fájlméretre. A 8 gigabájt tárterületre az élvezhető minőségben kódolt mozikból akár 16 darab is felfér.

Samsung Yepp P2

A képnézegetésre, szövegolvasásra is alkalmas készülék firmware-e frissíthető, egy a közeljövőben kiadandó verzió a beépített Bluetooth-adóvevőt teszi majd alkalmassá arra, hogy a telefonunkra érkező hívást fogadjuk, olymódon, hogy a telefonunk a beszélgetés teljes időtartamára a zsebünkben maradhasson, ha rendelkezünk Bluetooth headsettel.

Ezeket a készülékeket senki sem ajánlotta a figyelmünkbe, és senki sem fizetett azért, hogy itt megjelenjenek, egyszerűen csak megtetszettek. Ezért konkrét árat és kereskedőt sehol sem írunk, de ha valaki meg szeretné vásárolni egyiküket, kis utánajárással, sietve még kiderítheti, hol kaphatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról